Čuda su moguća: Najveća pobjeda u povijesti hrvatskog hokeja!

Hrvatska seniorska reprezentacija sa 4:0 je nadigrala Veliku Britaniju na startu Svjetskog prvenstva u Litvi!

20.4.2014.
15:45
VOYO logo

Hrvatski seniori su prvi put u povijesti pobijedili Britance, dosad je Hrvatska upisala tri poraza uz gol razliku 3-21. Sve do ove nedjelje. Mate Tomljenović je zaključao pristup svome golu, nije ga niti prljava igra suparnika izbacila iz takta, a u napadu je briljirala druga navala.

Kapetan Dario Kostović je debitirao s dva gola, a drugi je pravo remek-dijelo. Fintom je izbacio dva britanska igrača, a zatim pogodio kroz noge sljedećeg suparničkog igrača i vratara. Golom je debitirao i Alan Letang, a prvi gol na utakmici je potpisao Michael Novak. I on je 'fintom' izbacio suparničkog igrača i 'bekhendom' neobranjivo šokirao suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrom smo pokazali da oni baš nisu bili takvi favoriti. Prvih deset minuta smo igrali malo opreznije i možda slabije, dok nismo stekli samopouzdanje. Mi smo svoje šanse bolje iskoristili, ali Mate Tomljenović na golu nam je jako puno pomogao. Padali su po njemu, udarali ga, htjeli su ga Britanci ozlijediti, ali nisu uspjeli. Još su im i suci u tome pomogli, jer bi nas isključivali, iako bi oni tukli našeg golmana", poručio je kapetan Dario Kostović i dodao:

"Nema tu sad nekog slavlja. Sretni smo i zadovoljni, vidjeli smo da možemo, svi igrači su dali svoj maksimum, ali već u ponedjeljak igramo s Nizozemskom. Čak mi je i malo žao što možda nismo primili jedan gol, čisto da vidimo kako reagiramo nakon primljenog pogotka", nasmijao se kapetan, kojem želimo da i nakon dvoboja s Nizozemskom ostane bez tog saznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri boda Hrvatska lakše gleda prema ostanku u Diviziji IB, ali on još nije osiguran. Turnir je tek počeo, ali nakon ovakve pobjede sve je nekako lakše. Jedina loša vijest je bol u koljenu Dominika Kanaeta, zbog koje je zaigrao samo u prvoj trećini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo