BIZARNO, OPASNO, SMIJEŠNO: / Ovo je 5 najluđih trenutaka u 2015.

Image
Foto: AFP PHOTO / WSL

Godina od koje smo se oprostili prije dva dana obilovala je brojnim sportskim uzbuđenjima, a među njima je bilo i situacija u koje je jako teško povjerovati.

2.1.2016.
21:30
AFP PHOTO / WSL
VOYO logo

Vidjeli smo mnoštvo bizarnih, smiješnih i opasnih trenutaka, a ovo je naš izbor pet najluđih događaja.

Napad novčanicama

Korupcijska afera u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) uvelike je obilježila 2015. godinu. Zbog uhićenja brojnih svojih suradnika Sepp Blatter je najavio odlazak s čela FIFA-e, a prilikom objave datuma novih izbora komičar Lee Nelson je napravio šou i zasuo vremešnog Švicarca lažnim novčanicama. Blatter je napustio presicu, ali se nekoliko trenutaka kasnije ipak vratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil u jezeru

Lanjski Meksički reli zasjenila je nesreća koja se dogodila Estoncu Ottu Tanaku i njegovom suvozaču Ragiju Molderu. Tanak je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u jezero! I on i Molder su odmah uspjeli otvoriti vrata i izvući se iz Ford Fieste koju je nekoliko sekundi kasnije progutala voda. Nesretni je dvojac potom u potpunom šoku doplivao do obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski pas napao natjecatelja

Šokantnoj su sceni u srpnju svjedočili gledatelji koji su bili prisutni na surferskom natjecanju u južnoafričkom Jeffreys Bayu. Naime, usred finala u kojem se natjecao protiv sunarodnjaka Juliana Wilsona, 34-godišnjeg australskog surfera Micka Fanninga je napao morski pas! Sve se dogodilo u izravnom televizijskom prijenosu, tako da je snimka brzo obišla svijet. Video jasno pokazuje kako se morski pas približava Fanningu s leđa i napada ga. Srećom, Australac se obranio udarajući životinju i potom dočekao spasilačku ekipu koja je ekspresno došla po njega u čamcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesnih devet minuta

Nevjerojatan je pothvat u rujnu napravio poljski nogometaš Robert Lewandowski u derbiju šestog kola Bundeslige u kojem je njegov Bayern dočekao Wolfsburg. Gosti su nakon uvodnih 45 minuta vodili 1:0, ali trener Bayerna Pep Guardiola je na poluvremenu napravio ključan potez. Uveo je u igru Lewandowskog koji mu se u rekordnom vremenu odužio i to peterostruko! Zvuči gotovo nevjerojatno, ali Lewandowski je od 51. do 60. minute postigao pet pogodaka za Bavarce koji su na kraju slavili s 5:1! A da stvar bude još bolja, u tom je razdoblju uspio pogoditi i vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimatelj pregazio Bolta

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt još je jednom dokazao da je jedan od najvećih atletičara i sportaša svih vremena. Na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio je zlatne medalje na 100, 200 i 4x100 metara, ali je mogao zadobiti i tešku ozljedu. Jamajčanin je slavio na stazi kada se s njegove lijeve strane pojavio kineski kamerman na Segwayu. Pritom je izgubio ravnotežu i s dva kotača ušao Boltu iza leđa, srušivši ga na pod. Na svu sreću, atletičar se odmah pridigao na noge i šepajući, ali uz smiješak, napustio mjesto 'nesreće'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo