Play ponuda

BIT ĆE OVO TEST ZA OI: / Važe posebne mjere zbog pandemije koronavirusa

Image
Foto: Profimedia

Gimnastičari iz Rusije, SAD-a i Kine u Japan stigli charter letovima i svi su morali pokazati potvrde

7.11.2020.
10:12
Profimedia
Play ponuda

Tokio će u nedjelju biti domaćin međunarodnog gimnastičkog natjecanja na kojem će nastupiti gimnastičari iz SAD-a, Rusije, Kine i Japana, a natjecat će se poštujući sve zdravstvene i sigurnosne protokole koji će biti na snazi ​​tijekom ljetnih olimpijskih igara između 23. srpnja i 8. kolovoza sljedeće godine.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu čitajte - OVDJE.

Gimnastičari morali pokazati potvrde da nisu zaraženi koronavirusom

Sportski direktor organizacijskog odbora OI Tokio 2020. Koji Murofushi opisao je natjecanje u gimnastici kao "lakmus test" za ljetne olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene zbog pandemije koronavirusa.

Gimnastičari iz Rusije, SAD-a i Kine su u Japan stigli charter letovima i svi su morali pokazati potvrde da nisu zaraženi koronavirusom u protekla 72 sata.

Svi sudionici natjecanja smješteni su u hotelu gdje svaka delegacija ima svoj kat, a njihovo kretanje u hotelu i u dvoranama za treninge ili utakmicama strogo je ograničeno. Osim morat će biti ponovno testirani na koronavirus prije samog natjecanja.

Na tribinama 2.000 gledatelja

Prema organizatorima gimnastičkog natjecanja "Prijateljstvo i solidarnost", koje je prvotno bilo zakazano za ožujak ove godine, na tribinama će se moći okupiti 2.000 gledatelja, poštujući sve zdravstvene i sigurnosne protokole.

Play ponuda
Play ponuda