Kostelić iznio teške optužbe nakon sljemenske utrke!

Nakon utrke legendi na Sljemenu, Ante Kostelić je izašao iz hotelske sobe i ostao gotovo dva sata s novinarima u (ne)obaveznom razgovoru.

7.1.2013.
8:34
VOYO logo

Osvrnuo se na svoju navodnu izjavu koja se u nedjelju pojavila u medijima. Navodno je rekao da ga "baš briga što će biti sa Snježnom kraljicom kad Ivica ode u skijašku mirovinu".

"Nisam rekao da me baš briga! Neka me to ne pita između vožnji, dok se spremam za utrku! To je ozbiljno pitanje, što će biti sa Snježnom kraljicom. Tko to zna što će se dogoditi? Ne radi se o tome hoću li biti involviran. Ja sam radi svoje djece sve riskirao, a to više neće napraviti nitko drugi", rekao je Ante i objasnio svoj pogled na skijanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas u skijanju ne možeš nikako drugačije uspjeti nego da uzmeš svoju djecu i 'satreš' ih. Da idu glavom kroz zid, da ih naučiš da su jači. Ovi naši današnji klinci iz reprezentacije mogu otići jako daleko u skijanju. Ali moraju dati sve. Znam da zvuči glupo, ali nema onda drugih stvari. Pravi skijaš ne možeš postati preko noći i da si djelomično fokusiran. Tako ne ide. Uz to, sistem je takav da ti ne dopušta da uđeš unutra."

Kako komentirate Ivičin nastup?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A vidio sam, tak... Pokazalo se da Ivica slabije vozi drugu vožnju. Mi ne možemo, kako bi se po zagrebački reklo, 'fol gas', punom snagom trenirati. Moramo paziti. Mi inače treniramo tri sata, nakon sat vremena veli da ga boli koljeno. Skoče doktori, svi... I kažu – morate se zaustaviti. To je i normalno i opravdano. Nema druge, ako se ne zaustavimo, mogla bi nastati ozbiljna kriza. Sve možemo raditi s 60 do 80 posto kapaciteta i onda s takvim načinom treniranja imamo i 60 do 80 posto rezultate."

Kada i kako će Ivica moći raditi punom snagom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo problem na koji ne možemo odgovoriti. On se sastoji od točke A i točke B. Točka A je velika i vrlo neizvjesna. Sve što radimo, zapravo se bavimo da sakupimo 500 bodova u Svjetskom kupu. Onda je cilj i nešto veći, a nije nemoguće da Ivica ostane u slalomskim, veleslalomskim i super G jakosnim grupama. U nekom drugom sportu, kad si ozlijeđen, imaš manju ozljedu, izostaneš pet-šest tekmi, vratiš se u momčad. I igraš, ako se izboriš za mjesto. Ovdje, ako propustiš pet-šest utrka, padaš na startne brojeve oko 38 ili 50 i ne možeš funkcionirati. Još i produbiš ozljedu. Ti si osuđen u ovakvom sistemu biti krajnje brutalan. Nema tu wild-carda da si recimo 150. na svijetu, al' te netko pozove da nastupaš jer imaš lijepe oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je ipak otkrio kako će postupiti s bolnim desnim koljenom.

"Točka B je optimističnija. Problem je 90% rješiv. Ivica bi trebao obaviti rekonstrukciju koljena. Uzme se jedan mali komad hrskavice, od donatora kojeg bi trebalo pogoditi, recimo od roditelja ili od vlastitog tijela, nekog mjesta gdje se neće osjetiti. S vanjskog dijela patele primjerice. To se može presaditi, to je stvar koju ćemo mi sigurno napraviti. Možemo očekivati poboljšanje koje opravdava tu operaciju. Točka A je operacija cijelog meniska. Postoji i mogućnost da, na kraju krajeva, uzmemo poludozvoljena sredstva – kortikosteroide. Ako to prijavite, to nije doping. To se nudi teškim slučajevima, pa bismo onda bili kao i biciklist Lance Armstrong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivici bi tako bol otišla, ali Antu i dalje boli način na koji se nastupa u Svjetskom kupu.

"Postoje stalne manipulacije. Sad imam nešto više vremena, posljednjih par godina, pa se time bavim i to proučavam. Sve polazi iz kvote natjecatelja. To je najveća manipulacija u skijanju, to koriste najveće reprezentacije. Imaju najviše postavljača staza, manipulira se i s natjecateljima. Amerikanci koji znaju kako razvijati sport i napraviti šou, recimo još pomaknu udaljenost trice u košarci, a mi skratimo slalom na 41 sekundu..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo