ANKETE PROMAŠILE: / Nijemci na referendumu rekli što misle o Olimpijskim igrama

Image
Foto: AFP

Stanovnici Hamburga i obližnjeg Kiela odbacili su na nedjeljnom referendumu mogućnost da njihovi gradovi 2024. godine budu domaćini Olimpijskih igara.

30.11.2015.
9:11
AFP
VOYO logo

Na referendum je izašlo 651.589 tisuća birača, a 51,6 posto je glasalo protiv kandidature za domaćinstvo Igara. U utrci su tako ostali Budimpešta, Pariz, Rim i Los Angeles, a Međunarodni olimpijski odbor će odluku donijeti u rujnu 2017. godine.

Drugi put 'ne'

Njemački olimpijski odbor se odlučio za Hamburg kao svoga kandidata umjesto Berlina, ali građani su rekli 'ne'. Drugi je to put u dvije godine da su Nijemci odbili Olimpijske igre: na referendumu održanom 2013. stanovnici Münchena i okolice su glasali protiv kandidature za Zimske olimpijske igre 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati hamburškog referenduma su posebno zanimljivi kad se uzme u obzir da se u anketi provedenoj u rujnu 64 posto ispitanih izjasnilo za kandidaturu. Pretpostavlja se da su presudnu u logu u promjeni mišljenja imali teroristički napadi u Parizu ranije ovaj mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da je drugačije"

"Volio bih da je odluka drugačija, ali rezultati su jasni i moramo ih prihvatiti", poručio je gradonačelnik Hamburga Olaf Scholz.

Njemačka je posljednji put bila domaćin olimpijskih igara 1972. godine kada je najbolje svjetske sportaše ugostio München.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike