Belgija razbila Panamu /

Opravdali ulogu favorita: Mertens i Lukaku odveli Belgiju do pobjede

Image
Foto: AP

Panamci su se u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima dobro držali do prvog primljenog pogotka

18.6.2018.
20:25
AP
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Belgija opravdala je ulogu favorita i pobijedila momčad Paname sa 3-0 (0-0) u utakmici 1. kola skupine G Svjetskog prvenstva u Rusiji, koja je u ponedjeljak odigrana na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju.

Panamci su se u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima dobro držali do prvog primljenog pogotka, a njihova je obrana izdržala do 47. minute, kada je lijepim volejem Dries Mertens prebacio panamskog vratara Peneda za vodstvo Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja mreža Paname zatresla se još dvaput, a oba puta strijelac je bio Romelu Lukaku. Prvi pogodak postigao je glavom u 69. minuti na ubačaj Kevina de Bruynea. Napadač Manchester Uniteda drugi je gol postigao u 75. minuti prebacivši vratara Peneda, nakon što mu je u kontranapadu idealno dodao belgijski kapetan Eden Hazard.

I druga utakmica 1. kola u ovoj skupini bit će odigrana u ponedjeljak, s početkom u 20 sati, a u njoj se sastaju Engleska i Tunis u Volgograd Areni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave nakon utakmice 

Izjave nakon utakmice 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Belgija - Panama (3-0):

Belgijski izbornik Roberto Martinez:

"Uvijek je poseban događaj ostvariti prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Panama je, kao što smo i očekivali, igrala vrlo organizirano, ali mi smo bili strpljivi. U drugom poluvremenu je kvaliteta došla do izražaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panamski izbornik Hernan Dario Gomez:

"Kada izgubite sa 3-0 onda ishod ne može biti pozitivan, ali izbjegli smo i teži poraz. Neki su očekivali da ćemo primiti sedam golova, tako da smatram kako smo napravili dobar posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo