što vatrene čeka u brazilu? / Opasni suparnici, naporna putovanja i različiti vremenski uvjeti

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu očekuju utakmice u Sao Paulu, Manausu i Recifeu, tri grada na tri različita kraja Brazila.

6.12.2013.
19:05
VOYO logo

COSTA DO SAUIPE - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu očekuju utakmice u Sao Paulu, Manausu i Recifeu, tri grada na tri različita kraja Brazila.

'Vatrene' očekuju tri naporna putovanja na kojima će proći oko 9.000 kilometara, ali i različiti vremenski uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska otvara SP protiv domaćina prvenstva u Sao Paulu, najvećem brazilskom gradu koji ima 11,3 milijuna stanovnika. Sao Paulo je ujedno i najveći grad na južnoj polutci. Računajući šire područje grada u njemu živi 19 milijuna stanovnika, što ga čini drugim ili trećim najvećim gradom na svijetu. Prosječna temperatura u lipnju je ugodnih 21,7 stupnjeva, međutim zabilježene su temperature od tek jednog stupnja.

Image
Foto: Fifa.com

U drugom kolu slijedi 'izlet' u Amazonu gdje hrvatsku vrstu u Manausu očekuje ogled protiv Kameruna. Od Sao Paula do Manusa je 2.700 kilometara zračne udaljenosti ili 3.800 kilometara cestovne udaljenosti. Hrvatske nogometaše u srcu Amazone očekuje velika vlaga, čak 83 posto vlage u zraku tijekom lipnja. Prosječna lipanjska temperatura je 27 stupnjeva, no znalo je biti i čak 35 stupnjeva. Manaus ima 1,9 milijuna stanovnika, smješten je na rijeci Rio Negro i okružen džunglom. Zanimljivo, oko Manausa u radijusu od oko 1.000 km nema većeg grada. Ljubiteljima stripa poznat je kao dom poznatog strip junaka 'Mister No-a.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Fifa.com

Treće kolo donosi ogled protiv Meksika u Recifeu koji je od Sao Paul udaljen 2.100 kilometara zračne, te 2.700 kilometara cestovne udaljenosti. Od Manausa do Recifea je 2.900 km zračne udaljenosti, te čak 4.500 km cestovne udaljenosti. Recife se nalazi na ušću rijeka Beberibe i Capibaribe u Atlantik i jedna je od najvećih luka na Atlantiku. Jedan je najstarijih gradova u Brazilu. Mjesto su 12. ožujka 1537. godine osnovali portugalski doseljenici. Grad ima 1,5 milijuna stanovnika, a nazivaju ga 'brazilskom Venecijom'. Poznat je i po 60 kilometara dugačkoj plaži 'Porto de Galinhas'.

Image
Foto: Fifa.com
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo