VESLAČKA HRVATSKA REPREZENTACIJA STIGLA U ZAGREB / Braća Sinković: Ispisali smo povijest svjetskog veslanja, ali nikada više nećemo nastupiti u ovoj disciplini

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio', kažu braća Sinković

31.7.2021.
9:58
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačku zračnu luku stigla je veslačka hrvatska reprezentacija predvođena zlatnim olimpijcima Martinom i Valentom Sinkovićem te brončanim Damirom Martinom. Stigla je i džudo reprezentacija predvođena svjetskom prvakinjom Barbarom Matić koja ipak nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama.

"Žao mi je što nismo osvojile medalju. Nadam se da smo svojim nastupima dale motiva drugima da treniraju bolje i jače te da će u Parizu biti rezultatski uspješnije Igre za nas", rekla je Matić koja je završila na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BAŠ ŠTETA /

Barbara Matić ostala bez medalje pa završila u suzama: 'Sad mi je žao, jako žao...'

Damir Martin: 'Malo je nedostajalo do srebra'

Damir Martin je nevjerojatnom završnicom stigao do bronce.

"Hvala vam na dočeku i porukama podrške. Ova medalja je posvećena mojoj užoj obitelji koja je uvijek stajala uz mene, prolazila sa mnom uspome i padove. U finalu je čak malo nedostajalo da osvojim i srebro. Presretan sam, prezadovoljan i veseli me što je Pariz za tri godine i moglo bi i tamo biti nešto lijepo. Očekujem vašu podršku i dalje", rekao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinkovići: Vraćamo se u našu prirodnu disciplinu

"Hvala svima što ste došli i što ste nas podržavali. Brat Martin i ja već godinama govorimo da imamo super uvjete, ali taj Jarun pokušavamo progurati za neke sljedeće generacije i da narednih 30 godina bude sjajno mjesto za sve veslače. Mi smo imali podršku i u miru smo mogli raditi.

Samo nas dvojica, trener i naša obitelj znamo kako je bilo teško promijeniti disciplinu. Bilo je uspona i padova. Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini. Sa zadovoljstvom se vraćamo u našu prirodnu disciplinu. U Tokiju je bila prekrasna atmosfera između nas hrvatskih sportaša, bodrimo jedni druge i bit će još medalja", rekao je Valent Sinković i tako potvrdio povratak u dvojac na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio. Imamo u sebi još vatre za osvajanje velikih rezultata", dodao je Martin Sinković.

Večeras dolaze tenisači

Podsjetimo, u večernjem terminu stižu tri od četiri teniska osvajača medalja iz Tokija. Riječ je o zlatnom paru Mate Pavić/Nikola Mektić te osvajaču srebra Marinu Čiliću. Četvrti dio tog četverca, Ivan Dodig produžit će iz Tokija prema Sjedinjenim Američkim Državama, gdje ga uskoro čekaju novi nastupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo