ZAMRZNUTI NA -35 / SAD pregazile Češku: Durant prva priča; 'On je najbolja stvar koja se reprezentaciji dogodila ovog ljeta. Obvezao se igrati kako zna'

Image
Foto: Profimedia

Amerikanci pregazili Češku

31.7.2021.
16:52
Profimedia
VOYO logo

Selimo se na košarkaške parkete. Reprezentacija SAD-a u popodnevnim je satima po hrvatskom vremenu, na OI u Tokiju, pobijedila Češku 119:84 i s pobjedom tako prošla grupnu fazu košarkaškog dijela programa Olimpijskih igara 2020. Amerika se tako pridružila Francuskoj, koja je u nokaut fazu prošla sa sve tri pobjede u grupi.

Image
MA IMALI TKO JAČI /

Braća koja nisu normalna, čudesni i hrabri Vukovarac s podvigom kakav se ne pamti, njihovi treneri: Oni su istinski junaci

Image
MA IMALI TKO JAČI /

Braća koja nisu normalna, čudesni i hrabri Vukovarac s podvigom kakav se ne pamti, njihovi treneri: Oni su istinski junaci

Tatum najbolji strijelac, međutim...

Češka, koja je ovim porazom ispala, nakon prve četvrtine imala je sedam koševa prednosti, vodila i 10 prije toga, nije izdržala i Amerika ju je pregazila i zamrznula ih nakraju i na -35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac SAD-a i utakmice bio je Jayson Tatum s 27 koševa, ali glavna priča je Kevin Durant. Postigao je 23 poena, a imao je i osam skokova te šest asistencija. Jedan od najvećih zvijezda NBA lige tako je postala najbolji strijelac SAD-a na Olimpijskim igrama u povijesti, prestignuvši Carmela Anthonyja. Ugledni američki ESPN piše:

"Najbolja stvar koja se košarkaškoj momčadi SAD-a dogodila ovog ljeta bio je Kevin Durant koji se obvezao igrati kako zna i može. U subotu je sve podsjetio zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći kada je postao najbolji strijelac svih vremena na Olimpijskim igrama, Durant je svom životopisu, postignućima u reprezentaciji SAD-a dodao još jedan ogroman učinak.

ESPN: 'Obvezao se igrati'

Pobjeda je našoj nacionalnoj košarkaškoj momčadi osigurala drugo mjesto u svojoj skupini i plasman u četvrtfinale u utorak. Njegov protivnik i vrijeme utakmice bit će određeno ždrijebom u nedjelju, s jedinom sigurnošću da ne može biti revanša s Francuskom barem do polufinala", ističe se u tekstu ESPN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svoje dvije pobjede u posljednje dvije utakmice, momčad SAD-a završit će na povoljnom poziciji (ne i na prvoj) i izbjeći neugodnu Australiju, jaku Španjolsku i potencijalno čak i strah i trepet turnira Sloveniju, dakako pod vodstvom nevjerojatnog Luke Dončića u četvrtinalu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant je, inače, osvojio zlato s Amerikom na oba prethodna nastupa na Igrama, a prije toga je s reprezentacijom uzeo i svjetski naslov. 

'Igrao i obranu i napad'

KD je završio utakmicu šutirajući 8 od 11, što je naravno bilo važno za cilj, ali njegova igra i obrana bili su mu jednako korisni. U trećoj četvrtini bio je majstorski raspoložen, postigavši ​​10 koševa uz četiri svoje asistencije dok je od napete igre, utakmice, došlo do ugodnog izbacivanja suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva ta letargija koja je dosad bila prisutna u igri Amerikanaca, stoji u njihovim izvještajima, nestala je u subotu dok su odmah tražili šut. Česi su krenuli snažno, zabili osam od svojih prvih 11 šuteva i izgradili prednost od 10 poena. No, Durant je predvodio napad kako bi ih prestigao, a njegove trice u drugoj četvrtini dale su SAD-u prednost koju Česi nisu mogli stići...

"Kevin Durant učinio je SAD ponosnima", stoji u pisanju HotNewHipHop-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo