LP: NOĆ HRVATSKOG NAPADAČA / Olić srušio Juventus

Image

Bayern je u Torinu slavio s 4:1 i tako eliminirao izravnog konkurenta za osminu finala Lige prvaka.

8.12.2009.
21:45
VOYO logo

Hrvatski napadač Ivica Olić najzaslužniji je za 4:1 pobjedu Bayerna u Torinu protiv Juventusa, pobjedu kojom su Nijemci protiv izravnog konkurenta izborili osminu finala Lige prvaka.

A nije idealno počelo za Bavarce. U 19. minuti Trezeguet u vodstvo dovodi Juventus, no, radost Torinaca trajala je nešto više od desetak minuta. U 30. minuti Olić je iznudio jedanaesterac koji u pogodak pretvara vratar Butt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da je neodlučen ishod odgovarao Talijanima, Nijemci su nastavili s pritiskom na vrata Buffona. Pritisak se isplatio u nastavku, točnije 52. minuti kada jedan odbijanac Buffona Olić pretvara u pogodak za 2:1.

Nakon toga Talijani su postali potpuno nemoćni, na terenu je bila samo jedna momčad s izuzetno raspoloženim Olićem kojeg je prije kraja utakmice zamijenio trener Van Gaal. Na boku je vrlo dobro odigrao i drugi Hrvat u dresu Bavaraca Danijel Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Bayerna, osminu finala u utorak navečer izborili su i Bordeaux, Manchester United, CSKA (M), madridski Real, Milan te Porto i Chelsea. Ranije su to učinili Fiorentina, Lyon, Sevilla i Arsenal.

Bordeaux je u skupini A već ranije osigurao osminu finala. Ipak, Francuzi su slavili u Haifi protiv Maccabija 1:0 pogotkom Jussiea u sretnoj 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši moskovskog CSKA pobjedom 2:1 na gostovanju protiv Besiktasa u Istanbulu i domaćim porazom 1:3 Wolfsburga od Manchester Uniteda osvojili su drugo mjesto u skupini B Lige prvaka. CSKA je do pobjede na stadionu Inonu stigao zahvaljujući golovima Miloša Krasića (41) i Jevgenij Aldonin (90+5), dok je strijelac za Besiktas bio Bobo (86).

Wolfsburgu je za prolazak u osminu finala trebala pobjeda protiv oslabljenog Manchester Uniteda, ali dogodilo se suprotno. Najzaslužniji za pobjedu europskog doprvaka bio je Michael Owen koji je psotigao "hat-trick" (44, 83, 90+1), dok je jedini strijelac za Wolfsburg bio Edin Džeko (56).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C madridski Real je kao gost na Velodromeu svladao Marseille sa 3-1, pa je Milanu bio dovoljan i remi 1-1 protiv Zuricha na Letzigrundu. Strijelci za Madrižane bili su Cristiano Ronaldo (5, 80) i Raul Albiol (60), dok je strijelac za Marseille bio Lucho Gonzalez (11) koji je u 69. minuti promašio 11-erac. U Zurichu je poveo domaćin golom Milana Gajić (29), a izjednačio je Ronaldinho (65).

U D skupini prolaz su već ranije osigurali Chelsea i Porto. Ipak Chelsea na svom terenu nije uspio pobijediti APOEL, utakmica je okončana remijem 2:2. Porto se, pak, lako u Madridu obračunao s Atleticom, bilo je 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo