Prvi put: Cijela dvorana izviždala ove djevojke!

Prvi očiti nesportski potez na 30. Olimpijskim igrama u Londonu dogodio se u badmintonu.

1.8.2012.
8:52
VOYO logo

Ugodno popunjena Wembley Arena pošteno je izviždala aktualne svjetske prvakinje u ženskim parovima, Kineskinje Yu Yang i Wang Xiaoli, kao i njihove korejske protivnice Jung Kyung i Kim Ha, jer su napravile veliku glupost i sramotu za ovaj sport. Naime, u posljednjem kolu natjecanja na skupinama (grupa A), oba su para, koja su već izborila nastup u četvrtfinalu, namjerno željela izgubiti susret.

Nedugo nakon tog susreta, isti je scenarij viđen, u nešto manje očitoj mjeri, i u meču Indonežanki Greyia Polii / Meiliana Jauhari te Korejki Ha Jung / Kim Ming (Korejke su na kraju slavile). Korejska će tako kombinacija već u četvrtfinalu morati igrati protiv ranije spomenutih Kineskinja, dok će Indonežanke u eventualnom polufinalu igrati protiv Thian / Zhao, drugog para svjetske ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac natjecanja Paisan Rangsikitpho obećao je cjelonoćni sastanak na kojem će odlučiti o eventualnoj diskvalifikaciji.

"Moramo razgovarati i vidjeti što možemo napraviti. Ako je istina to što se priča, onda je to ozbiljna stvar i velika sramota za sport. Nije u duhu sporta. Sramota je za Igre! Ispričavam se svima i obećavam da ćemo poduzeti nešto", rekao je Paisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineskinje koje su namjerno izgubile susret pravdale su svoju nonšalanciju činjenicom da su već osigurale četvrtfinale i da su čuvale snagu za nokaut fazu natjecanja, koja slijedi već u srijedu.

Svjetska badmintonska organizacija (BWF) odlučila je diskvalificirati četiri ženska para s olimpijskih igara nakon što su utorak namjerno pokušali izgubiti meč, kako bi si "olakšali" put do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva para iz Južne Koreje, te po jedan kineski i indonežanski zaradili su isključenje s Igara zbog nesportskog poteza koji su izveli u utorak navečer. Sva su četiri spomenuta para već otprije osigurala plasman u četvrtfinale, ali su u posljednjem susretu skupine, koji je odlučivao s kojeg mjesta kreću u nokaut-fazu i na kojeg protivnika idu, htjela su izgubiti kako bi dobili lakšeg protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo