sporni milijuni iz proračuna / Odgovor iz Bruxellesa: 'Nismo otvorili istragu o financiranju Dinama'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U hrvatskim medijima se u ponedjeljak pojavila vijest da je Europska komisija pokrenula istragu u vezi s financiranjem GNK Dinama Zagreb iz gradskog proračuna.

3.11.2014.
15:58
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Europska komisija nije otvorila formalnu istragu o mogućim nelegalnim državnim potporama GNK Dinamu Zagreb i u kontaktu je s hrvatskim vlastima u vezi s tim pitanjem.

"Komisija je u kontaktu s hrvatskim vlastima. Formalna istraga nije otvorena", rekao je Hini glasnovornik Komisije za tržišno natjecanje Ricardo Cardoso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskim medijima se u ponedjeljak pojavila vijest da je Europska komisija pokrenula istragu u vezi s financiranjem GNK Dinama Zagreb iz gradskog proračuna. Prema navodima medija, GNK Dinamu je u posljednjih nekoliko godina uplaćeno 244 milijuna kuna, što je višestruko više od višegodišnjih proračuna Dinamovih suparnika u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Europska unija ima stroga pravila u vezi s državnim potporama. One su dopuštene pod strogo određenim uvjetima, a ako se utvrdi da je riječ o nelegalnim potporama, Komisija može narediti povrat cijelog iznosa koji je primljen kao nelegalna potpora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo