Okret na četverocilindraše / Nova obitelj motora

Image
Foto: volvo

Volvo započinje sa proizvodnjom prvih primjeraka nove obitelji visokoučinkovitih četverocilindarskih motora. Ovaj potez predstavlja vitalni dio Volvo strategije za neovisnost.

16.5.2013.
11:05
volvo
VOYO logo

Strategija četverocilindarskih benzinskih i dizelskih motora, odnosno elektrifikacija, put su koji je Volvo izabrao za svoju budućnost. S potpunom kontrolom razvoja i proizvodnje motora i pogona te smanjenjem broja pogonskih varijanti, rezultat je povećana fleksibilnost i veća mogućnost utjecaja na kvalitetu.

VEA obitelj motora sastoji se od četverocilindarskih benzinaca i dizelaša. Zajedno s elektropogonom, VEA motori mijenjaju osam aktualnih motora na tri različite platforme. Novi će motori postepeno biti predstavljeni od 2013. do 2015. godine. Gotovo 20.000 jedinica bit će proizvedeno u 2013. godini, a do kraja godine produkcija će podrazumijevati 2.000 jedinica tjedno. Prve varijante bit će ugrađene u modele S60, V60, XC60, V70, XC70 i S80 u jesen 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je velika prekretnica u povijesti Volvo automobila. S novom obitelji motora fokusiraju se na dvije vitalne kvalitete - užitak u vožnji i učinkovitost.

U Volvo tvornici motora Skövde, pripreme za proizvodnju nove VEA (Volvo Engine Architecture) generacije motora trajale su oko dvije godine. Jedna je od zanimljivosti potpuno nova jedinstvena proizvodna linija na kojoj se sklapaju sve izvedbe motora, što proizvodnju čini izuzetno učinkovitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike