DINAMO OSTAO BEZ TRENERA / Nova Mamićeva žrtva: Branko Ivanković dobio otkaz!

Nakon što je iz Maksimira najurio Krunoslava Jurčića, neslužbeni gazda hrvatskog nogometa kumovao je i rastanku HNS-a s Igorom Štimcem, a posljednji u nizu koji je na svojoj koži osjetio surovost trenerskog posla pod Mamićevim povećalom jest Branko Ivanković.

22.10.2013.
17:20
VOYO logo

ZdravkaMamića krenulo je posljednjih tjedana. Nakon što je iz Maksimira najurio KrunoslavaJurčića, neslužbeni gazda hrvatskog nogometa kumovao je i rastanku HNS-a s Igorom Štimcem, a posljednji u nizu koji je na svojoj koži osjetio surovost trenerskog posla pod Mamićevim povećalom jest BrankoIvanković.

U šturom priopćenju Dinamo se zahvalio 'Profesoru' i udijelio mu jedinicu nakon samo mjesec i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Branko Ivanković nije više trener Dinama! Momčad Modrih će do kraja polusezone voditi sportski direktor ZoranMamić i pomoćni treneri DamirKrznar i IgorCvitanović", objavio je hrvatski prvak na službenoj internetskoj stranici.

Ova vijest gotovo nikoga tko poznaje prilike u hrvatskom nogometu nije iznenadila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanković je po treći put postavljen na Dinamovu klupu nakon što se momčad nije kvalificirala u Ligu prvaka. Prvenstveno je trebao psihološki podići ekipu, no umjesto renesanse dogodio se - potop.

Modri su za vrijeme treće Ivankovićeve vladavine odigrali osam utakmica i ubilježili čak četiri poraza, upisali su i tri pobjede te jedan remi. A to su rezultati daleko slabiji od onih koje priželjkuje Uprava kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kao što je i spomenuto mlađi Mamić će s pomoćnicima voditi momčad do kraja polusezone. Što će se dogoditi poslije vjerojatno ne zna ni sam Mamić senior. Ukoliko momčad reagira na pozitivan način i ukoliko zaredaju s pobjedama uopće se ne bismo čudili kada bi mlađem bratu dao šansu do kraja sezone. U suprotnom, Kruno Jurčić je - uvijek spreman!

Zdravko Mamić u lovu na Maurizija Zamparinija

Odlazak Branka Ivankovića s klupe Dinama već je 22. trenerska promjena otkako je Zdravko Mamić na čelu 'modrih'.

Ivankoviću je ovo bio treći pokušaj na klupi 'modrih', a tri puta klub iz Maksimirske 128 vodio je i Kruno Jurčić. U dva navrata za kormilom 'modrih' sjedili su IlijaLončarević i MarijanVlak, a Dinamo su trenirali i Ante Čačić, Vahid Halilhodžić, Zvonimir Soldo, Josip Kuže, Zvjezdan Cvetković, Nenad Gračan, Đuro Bago, Nikola Jurčević, Miroslav Blažević i Hrvoje Braović.

Premda je u posljednjih 13 godina Mamić promijenio 14 stručnjaka, još uvijek nije dostigao predsjednika Palerma MaurizijaZamparinija koji je od 2003. godine smijenio čak 26 trenera. Posljednji legendarni veznjak Milana GennaroGattuso dobio je otkaz koncem rujna nakon svega šest utakmica za kormilom talijanskog drugoligaša. Prije dolaska u Palermo, Zamparini je vodio Veneziju i od 1988. godine kada je ušao u nogomet zabilježene su čak 52. trenerske smjene u njegovim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo