"SALARY CAP" JEDINI IZLAZ / Nogometu prijeti katastrofa

Image

Michel Platini upozorio kako europskom nogometu prijeti najgora financijska kriza otkad postoji.

18.2.2009.
13:06
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Michel Platini pozvao je u srijedu zastupnike u Euroskom parlamentu na hitno usvajanje prakse iz američkih profi-sportova, gdje postoji tzv. "Salary cap", odnosno ograničen budžet za plaće igrača i dovođenje pojačanja.

"Ukoliko nešto hitno ne poduzmemo, nogomet u Europi doći će u opasnost suočiti se s najgorom financijskom krizom otkad postoji - izjavio je Platini pred zastupnicima predstavničkog tijela zemalja članica Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnici njegovoj inicijativi su najbogatiji europski klubovi, predvođeni madridskim Realom i Manchester Unitedom.

"Naši američki prijatelji shvatili su prije nekoliko desetljeća da su sportska natjecanja privlačna samo ukoliko su dobro uravnotežena i ukoliko niti jedna od momčadi ne posjednuje ultimativnu moć. Stoga su donijeli čitav niz pravila koja reguliraju natjecanja", istaknuo je Platini, dodavši kako se Europljani moraju učiti od američkih regulatora sportskih natjecanja i organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umorili smo se od tvrdnji o nenužnosti reguliranja nogometnog tržišta, a kojima smo zapljusnuti u posljednjih 15-20 godina. Tvrdi se da će tržište sve regulirati samo po sebi. Sada znamo da ništa od toga nije istina. U nogometu, kao i u ekonomiji uopće, tržišni je sustav očito nesposoban ispravljati svoje vlastite nepravilnosti. I nije predsjednik UEFA-e to rekao, već predsjednik SAD-a,  gospodin Barrack Obama", poručio je Paltini europarlamentarcima..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo