UEFA PROVJERAVA 1.HNL / Nogometni skandal trese Europu

Image

Pod istragom je 200 utakmica zbog sumnje u namještanje. Istraga nije zaobišla niti HNL, a među 17 zasad uhićenih su i braća Šapina.

21.11.2009.
11:08
VOYO logo

Na pomolu je najveći skandal u povijesti profesionalnog nogometa - njemački istražitelji istražuju oko 200 utakmica odigranih ove godine, i to u devet europskih liga među kojima je i Prva HNL, zbog sumnje u namještanje.

Osim HNL-a, pod povećalom su tri utakmice Lige prvaka, 12 utakmica Kupa UEFA te utakmice igrane u Austriji, BiH, Mađarskoj, Sloveniji, Turskoj te u drugim ligama u Njemačkoj, Belgiji i Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija provodi racije u Njemačkoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Austriji, a uhićeno je 17 osoba i zaplijenjeno milijun eura.  Provjeravaju se suci, nogometaši te službenici, svi oni koji bi mogli sudjelovati u namještanju utakmice.

Među uhićenicima su, pišu njemački mediji i Hrvati, braća,  Ante i Milan Šapina poznati po tome da su 2004. namjestili 23 utakmice podmitivši suca Roberta Hoyzera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija nije sudjelovala u istrazi, a sumnje u namještanje rezultata u 1. HNL dolaze nakon izjava nekog od osumnjičenih, što će se tek provjeravati, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo