NE DAJU MU VIZU JER NE PRIZNAJU KOSOVO / Zvijezdi Dinama ne daju igrati u Moldaviji: Na pomolu skandal, oglasili se iz Maksimira; 'Još uvijek nam nisu uvažili zamolbu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Lirim Kastrati: Zvijezdi Dinama ne daju vizu jer ne priznaju Kosovo; Oglasili se iz Maksimira

13.8.2021.
16:34
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaše zagrebačkog Dinama sljedeći tjedan, u utorak 17. kolovoza, očekuje prva utakmica playoffa Lige prvaka protiv moldavskog Šerifa u Tiraspolu.

Image
MODRI U BORBU ZA LIGU PRVAKA ULAZE BEZ VAŽNOG IGRAČA /

Moldavci ne daju vizu dinamovcu jer ne priznaju Kosovo

Image
MODRI U BORBU ZA LIGU PRVAKA ULAZE BEZ VAŽNOG IGRAČA /

Moldavci ne daju vizu dinamovcu jer ne priznaju Kosovo

Za sad ništa od vize

No, loša vijest za Damira Krznara i društvo što za sad na raspolaganju neće moći imati važnog igrača, Lirima Kastratija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moldavci mu ne daju vizu jer je državljanin Kosova, a Moldavija Kosovo ne priznaje. Dinamo se ranije danas za pomoć obratio UEFA-i, koja će pokušati uvjeriti Moldavce da politici nema mjesta u sportu, a sada se i oglasio.

"GNK Dinamo izražava žaljenje zbog činjenice da moldavska država još uvijek nije uvažila našu zamolbu za izdavanje vize našem igraču Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova. U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA-i i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rješenja ovog problema", priopćili su iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone dobio vizu za Rusiju

U Maksimiru se pomalo hvataju za situaciju iz prošle sezone, kad je Kastrati dobio vizu za Rusiju, koja također nije priznala Kosovo...

Inače, Kosovo je proglasilo 17. veljače 2008. neovisnost od Srbije. Do danas više od sto država je priznalo neovisnost Kosova, od toga četiri republike bivše Jugoslavije: Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kastrati za Kosovo ima 14 nastupa i zabio je jedan gol. Za spomenuti kako se prva utakmica između Šerifa i Dinama igra kod moldavskog prvaka u utorak od 19 sati, a uzvratna u srijedu, 25. kolovoza, od 21 sat na Maksimiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo