UOČI PUTA U EGIPAT / Hrvatsku očekuju zanimljivi protivnici, a znate li koje su najbizarnije prijateljske utakmice ikada?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Znate li koje su najbizarnije prijateljske utakmice ikada odigrane? Ima ih nekoliko

20.3.2024.
12:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju vrlo brzo, 23. i 26. ožujka, u Egiptu očekuju dvije prijateljske utakmice na ACUD Cupu u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Image
OKUPLJANJE VATRENIH /

Zlatko Dalić: 'Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno'

Image
OKUPLJANJE VATRENIH /

Zlatko Dalić: 'Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno'

Turnir se prvotno trebao igrati u Abu Dhabiju, međutim preseljen je u Egipat. "Vatreni" će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka (umjesto najavljenog 22. ožujka) na stadionu Air Defense s početkom u 22:00 sata (21.00 po hrvatskom vremenu). Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano 22. ožujka u 22 sata na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će na ovom turniru nastupiti u sklopu priprema za Euro na kojemu će igrati u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Prije natjecanja odigrat će Vatreni još prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom (3. lipnja u Rijeci) i Portugalom (8. lipnja u Lisabonu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas su dvije prijateljske utakmice utakmice, turnir želimo iskoristi za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Slično smo napravili i uoči Svjetskog prvenstva u Katru. Nacionalna prvenstva ulaze u završnicu, pritisak na igrače je sve veći i dobro će im doći malo druženja. Neće biti opuštanja, ali važno je napuniti baterije za završnicu prvenstvo i za EP," kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u ponedjeljak.

A znate li koje su najbizarnije prijateljske utakmice ikada odigrane? Ima ih nekoliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Galaxy II - Wrexham (2023.)

Teško je pronaći slučaj kada je rezervna momčad američkog prvoligaša igrala protiv engleskog niželigaša, a baš se to dogodilo prošle godine u dvoboju LA Galaxyja II i Wrexhama. Wrexham je postao globalno poznat klub zahvaljujući svojem vlasniku, hollywoodskom glumcu Ryanu Reynoldsu, a ovim odlaskom 'preko bare' htjeli su ostaviti i trag u SAD-u. Utakmica nije mogla bolje proći za njih jer su slavili 4:0, no teško će se s tim hvaliti jer su pobijedili ekipu koja je uglavnom bila sastavljena od tinejdžera.

Plymouth Argyle - Real Madrid 0:1 (2006.)

Ova utakmica se odigrala u trenutku nedugo nakon što je legendarni Talijan Fabio Capello preuzeo Real, jednu od najjačih momčadi u Europi. 'Kraljevi' su u zadnji tren odlučili otići na pripreme u Austriji, ali postojao je jedan problem - hotel je već bio zauzet jer je u njemu bio engleski drugoligaš Plymouth koji nije htio otići. Real ih je morao nagovarati da im ustupe mjesto, u čemu su i uspjeli, a kao znak zahvalnosti odigrali su prijateljsku utakmicu. Englezi su u utom susretu bili vrlo čvrsti, ali Real je na kraju uz puno muke slavio 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shrewsbury - Galatasaray 0:3 (2013.)

Jedan od najvećih, ako ne i najveći klub u Turskoj Galatasaray je prije 11 godina igrao protiv engleskog niželigaša za kojega je malo tko čuo - Shrewsburyja. Posjetili su Turci mali grad između Birminghama i Stokea kako bi odigrali utakmicu u kojoj su slavili su uvjerljivih 3:0, no teško da su 'izbrusili' formu jer je protivnik bio preslab. Shrewsbury je, uostalom, na kraju sezone ispao u niži rang natjecanja.

Juventus - Notts County 1:1 (2011.)

Juventus, jedan od najvećih klubova u Italiji, otvorio je novi stadion prijateljskom utakmicom protiv najstarijeg profesionalnog nogometnog kluba na svijetu, engleskog, sada petoligaša, Notts Countyja. Oba su ta kluba poznata po dresovima s crnim i bijelim prugama, a u ovoj utakmici Notts je nastupio u rezervnoj, plavoj, garnituri, ali i izvukao sjajan rezultat jer je utakmica završena 1:1. 'Stara dama' sigurno je mislila da će puno boljim rezultatom otvoriti svoj novi dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fluminense U23 - Exter 0:0 (2014.)

Tada engleski trećeligaš Exter bio je pozvan u Brazil kako bi uveličao obljetnicu 100 godina postojanja brazilske reprezentacije utakmicom protiv - momčadi sastavljene igračima do 23 godine tamošnjeg velikana Fluminensea. Susret je završen bez golova, no nije jasno koja je bila njena svrha osim povijesnog značaja jer je Exter 1914. odigrao prvu utakmicu protiv brazilske reprezentacije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo