ZNA LI ŠAHTAR IPAK MALO PREVIŠE O DINAMU? / Ukrajinci se u detalje raspisali o 'modrima', Bjelica bi trebao biti zabrinut

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Znaju i u Šahtaru ponešto o Dinamu

21.10.2019.
11:49
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama otputovali su u Ukrajinu gdje ih u utorak u Harkovu očekuje dvoboj protiv Šahtara u trećem kolu C skupine Lige prvaka. Nakon dva kola Dinamo i Šahtar imaju po tri boda i upravo bi sutrašnji ogled, te uzvrat za dva tjedna u Zagrebu mogli odlučiti tko će uz lidera skupine Manchester City izboriti plasman u osminu finala elitnog natjecanja "Starog kontinenta".

Bjelica zna s kim ima posla

Mnogi su ovaj dvomeč sa Šahtarom već prozvali ključnim za Dinamo i on bi zaista to i mogao biti jer Šahtar je protivnik "po mjeri" Dinama, može se s njim nadigravati i tu su negdje po kvaliteti igrača i vrijednosti. Bjelica je uoči polaska u Ukrajinu kratko analizirao Ukrajince i vidi se da dobro zna s kim ima posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO ĆE BJELICA SKUHATI ZA ŠAHTAR? /

Dinamo protiv Ukrajinaca ulazi s jednim ovećim problemom za koji gotovo nema rješenja

Image
ŠTO ĆE BJELICA SKUHATI ZA ŠAHTAR? /

Dinamo protiv Ukrajinaca ulazi s jednim ovećim problemom za koji gotovo nema rješenja

“Oni imaju izrazito jaku ofanzivu, s puno Brazilaca. To su talntirani igrači, nepredvidivi. U obrani im igraju Ukrajinci i Brazilci, teško im je nači nedosostatke, ali mi ćemo pokušati biti bolji nego protiv Cityja posebice u ofenzivi, a stabilniji u defanzivi. Bili su skauti i gledali su utakmice, dosta je slaba ta njihova liga, a više se fokusiramo na ove utakmice u Europi. Nezgodini su brzi, dobre tranzicije, dobro kombiniraju kroz sredinu imaju jake bekove ofenzivne, ali mi ćemo biti na višem nivou. City je lakše dobio njih nego nas, ali dobro oni su drugačije igrali, ali ne bih uspoređivao”, rekao je Bjelica.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

18.10.2019., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, HNK Gorica - GNK Dinamo. Nenad Bjelica Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Međutim, znaju i u Šahtaru ponešto o Dinamu i to su objavili na svojim službenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu članka o zagrebačkoj momčadi govore o tome kako je Dinamo najveći rival Šahtara u skupini i izravni je konkurent njihovoj momčadi za plasman u nastavak natjecanja te da je ovaj dvomeč ključan u toj bitci. Hvale se time kako su u posljednjem kolu "razbili" Kolos sa čak 6:0 i kako su se odmah nakon te utakmice krenuli taktički prirpemati za Dinamo, odnosno uvježbavali pressing, šutiranje i još poneke taktičke sitnice.

Image
Foto: Photo: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Photo: Igor Soban/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Dominik Livakovic, Dino Peric, Nikola Moro. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Detaljna analiza

Zatim se bacaju na detaljnu analizu Dinanama. "U posljednje dvije sezone Dinamo je prvak Hrvatske, a trenutno su vodeća momčad prvenstva s dva boda pred Hajdukom, od kojeg su izgubili početkom sezone s 1:0. 'Modri' trenutno imaju niz od tri utakmice bez poraza na svom terenu u Ligi prvaka, a ovo im je već sedma kampanja u tom natjecanju. Prošli put su igrali 2016/17., kada su završili posljednji bez ijednog boda u skupini s Juventusom, Sevillom i Lyonom. Međutim, prošle sezone u Europa ligi stigli su daleko u osminu finala Europa lige prethodno izbacivši Viktoriju Plzen, da bi na koncu tijesno ispali od Benfice", kreće uvodni dio Šahtara o Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se bacaju na taktiku Nenada Bjelice. "Dinamo je taktički jako fleksibilna momčadi. U većini ligaških utakmica Bjelica koristi četiri braniča, ali u Ligi prvaka prebacio se na tri obrambena igrača. Tako je bilo i protiv Atalante i protiv Cityja. Istovremeno, Dinamo je posljednje utakmice igrao u formacijama 4-3-1-2 i 4-1-4-1, dok je u posljednjoj utakmici s Goricom Dinamo u prošaranom sastavu uvjetljivo slavio uz hat-trick Mislava Oršića", pišu Ukrajinci.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Loša statistika

Zatim se malo bave statistikom. "Sve u svemu... U deset utakmica protiv ukrajinskih klubova, Dinamo je upisao osam poraza i dva remija. Šahtar i Dinamo sudarili su se u Ligi prvaka u kvalifikacijama 2008/09. Prvo je Šahtar slavio u Donjecku i to golom Darija Srne i Jadsona, a na Maksimiru su bili uvjerljivji i slavili su s 3:1 golovima Adriana, Brandaa i Wiliana. Postoji tu i još jedna utakmica, nešto novija, prijateljska, prije 18 mjeseci u Turskoj, a tu je Dinamo slavio s 1:0", završili su Ukrajinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo