'ZLATNI KRUG' LEA MESSIJA: / Argentinac ruši sve rekorde, ali ova statistika pokazuje zašto ga se boji svaka obrana Španjolske

Image
Foto: AFP

Lionel Messi ne prestaje rušiti sve moguće nogometne rekorde

20.10.2018.
11:59
AFP
VOYO logo

Počet ćemo sa nepobitnim činjenicama. Lionel Messi je jako, jako dobar nogometaš. Trenutno najbolji na svijetu, a vjerojatno i jedan od, ukoliko ne i jedini, najbolji svih vremena. Argentinac je profil igrača koji je prije njega postojao samo u video-igrama – elitni plejmejker, dribler, golgeter, sve u jednom.

Najviše 'voli' Sevillu

Najpoznatiji je, ipak, po postizanju pogodaka, a upravo se zbog njegove ubojite ljevice većina španjolskog prvenstva trese kada god igra protiv Barcelone. Danas Katalonci igraju protiv Seville, trenutno prve momčadi prvenstva, ali i redovite Messijeve "mušterije". Naime, Andalužani su klub protiv kojih je Argentinac postigao najviše pogodaka u svojoj karijeri – čak 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je još nevjerojatnije je statistika koju je objavila španjolska Marca. Naime, Messi je igrač koji je postigao najviše pogodaka ikada protiv 11 od 19 momčadi španjolske Primere. Velike su šanse da će na kraju ove sezone ta brojka biti 14 od 19, budući da Messiju fali tek nekoliko pogodaka da postane i najbolji strijelac protiv Alavesa, Athletica, Seville i Sociedada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je od rekorda daleko u slučaju Celte (gdje mu Zarra bježi za 16 pogodaka), Getafea (Ronaldo za 11) i Valladolila (Raul za 13).

Neki rekordi su čak i za Messija nedostižni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo