Svjetsko prvenstvo u Katru /

Zlatko Dalić za RTL otkrio što je ključ uspjeha na SP: 'Ne smijemo pasti u zamku onog što je bilo prije četiri godine'

Image
Foto: profimedia.hr

Izbornik Zlatko Dalić je za RTL u subotu nakon slijetanja u Zagreb prokomentirao aktualne teme prokomentiravši ždrijeb, suparnike i planove za Ligu nacija

2.4.2022.
19:50
profimedia.hr
VOYO logo

Ždrijeb održan u petak u Dohi otkrio je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji grupu u kojoj će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Katru koje se održava od 21. studenog do 18. prosinca. Hrvatska prvenstvo otvara s Marokom, nakon toga u drugoj utakmici igra protiv Kanade, a grupnu fazu završava ogledom protiv Belgije.

Image
Kapetan je nestrpljiv /

Luka Modrić nakon ždrijeba objavio poruku i izazvao oduševljenje navijača

Image
Kapetan je nestrpljiv /

Luka Modrić nakon ždrijeba objavio poruku i izazvao oduševljenje navijača

Navijači zadovoljno trljaju ruke, a zadovoljan je i izbornik Zlatko Dalić s obzirom da mu se ispunila želja da izbjegne Srbiju i Francusku. Upravo je izbornik za RTL u subotu nakon slijetanja u Zagreb prokomentirao aktualne teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se moramo pripremiti na ove tri utakmice u grupi. Nema laganog protivnika, nema lagane grupe. Ovo je Svjetsko prvenstvo gdje su najbolje svjetske reprezentacije. Ja vjerujem u našu reprezentaciju, jer imamo i snagu i iskustvo da svaku utakmicu idemo na pobjedu. I da kroz te dobre rezultate i igre ostvarimo svoj cilj i prođemo skupinu. Ne smijemo podcijeniti ni Kanadu ni Maroko. Oni su igrali sjajan nogomet u kvalifikacijama, u svojim su grupama bili prvi. Belgija je bila prva na svijetu dugi niz godina, ali ja vjerujem u nas da mi to možemo napraviti. Ali moramo biti skromni. Ići korak po korak, utakmicu po utakmicu", konstatirao je izbornik Dalić komentirajući grupu kroz koju će Vatreni tražiti put u nokaut fazu.

Također, prokomentirao je raspored utakmica koji nam je Belgiju, kao najjačeg suparnika, namijenio na kraju razigravanja po skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijenim ga kao čovjeka i kao izbornika'

"Nekako je uvijek važan taj start, ta utakmica koja te usmjerava. Mi smo 2018. smo dobili prvu utakmicu, na Euru smo je izgubili. Ona uvijek daje taj neki zamašnjak. Dobro je da je ovaj put malo laganiji protivnik a ne ta Belgija. Do te treće utakmice bude puto toga jasnije", zaključio je.

Neizbježno je pitanje bilo i ono vezano za izbornika Maroka, legendarnog Vahida Halilhodžića koji je o Vatrenima govorio u superlativima, ali i upozorio da će napraviti sve da ih iznenadi.

"Ja ga izuzetno cijenim kao čovjeka i izbornika. Napravio je sjajne stvari. S četiri se ekipe plasirao na svjetska prvenstva. Sigurno će to biti vrlo disciplinirana ekipa, a njemu je motiv kao i drugima, Hrvatska. To nije ništa loše. Nama je to poziv da tu reprezentaciju shvatimo vrlo, vrlo ozbiljno. Nećemo se opustiti. Mi već danas počinjemo pripremama za te tri utakmice. Možda je jedini problem što su i Kanada i Maroko nepoznanice, ali mi ćemo biti spremni", rekao je Dalić dodavši kako je nužno ići utakmicu po utakmicu te se ne opustiti.

'Važan je start'

"Kažem nama je bitan start, ne smijemo olako shvatiti. Moramo zaboraviti što je bilo prije četiri godine. To je sada prošlost, jer ovo je novo prvenstvo s puno dobrih reprezentacija. Ne smijemo pasti u zamku onog što je bilo prije četiri godine", konstatirao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biranim riječima je Dalić govorio i o organizaciji i domaćinima Svjetskog prvenstva koji su uložili mnogo truda i novca u to da Mundijal dovedu prvi put u povijesti na Bliski istok.

"Bit će malo drugačije nego na nekim drugim prvenstvima. Igra se u neobično vrijeme, ali mislim da je to prednost jer će igrači doći  u boljoj formi i manje iscrpljeni. S te strane očekujem bolje, svježije igrače. Uvjeti će biti korektni, tereni su fantastični, vrijeme će biti malo hladnije. Sve što smo vidjeli je sjajno. S te strane neće biti problema. Mi imamo svoj kamp i nama je najbitnije da imamo dobar teren i svoj mir", otkrio je svoje dojmove izbornik pa se osvrnuo i na Ligu nacija koja će našoj reprezentaciji biti svojevrstan test za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz njih ćemo tražiti našu formu i naš sistem za Svjetsko. Cilj je da se novi igrači još bolje prilagode i da stvorimo dobru atmosferu u grupi. Imali smo lijepih 7,8 dana u Katru, druženja, igre i treninga. Svi jedva čekamo da se reprezentacija opet okupi", poručio je na samom kraju Zlatko Dalić.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo