ZLATKO DALIĆ OBRAČUNAO SE S KRITIČARIMA: / 'Ma kakav debakl?! Nisam kukavica, idem glavom kroz zid i ako ne bude dobro, ja odlazim'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

'Nisam kukavica, idem glavom kroz zid i ako ne bude dobro, ja odlazim', kazao je Zlatko Dalić

28.3.2018.
8:05
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je rano ujutro po hrvatskom vremenu u Dallasu s 1-0 pobijedila neugodni Meksiko i tako porazom i pobjedom završila američku turneju. Izbornik VatrenihZlatko Dalić je nakon slavlja pred novinarima opuštenije govorio o američkoj turneji i kritikama zbog povratka Luke Modrića i još petorice igrača u njihove klubove.

Hrvatska je u prvoj utakmici poražena od Perua, a Dalić je ostao s 19 igrača. Rekao je da želi vidjeti kako Hrvatska izgleda kada joj je teško. Sad je i dobio sliku kako izgledaju Vatreni bez onih bitnih nogometaša protiv jedne ozbiljne, jake momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

ARLINGTON, TX - MARCH 27: Hirving Lozano #8 of Mexico gets tripped up by Domagoj Vida #21 of Croatia and Filip Bradaric #24 of Croatia in the second half of an international friendly soccer match at AT&T Stadium on March 27, 2018 in Arlington, Texas. Richard Rodriguez/Getty Images/AFP

VIDEO, HRVATSKA SRUŠILA MEKSIKO U DALLASU: Rakitić donio pobjedu

'Igrali smo protiv napaljene ekipe pred 80 tisuća navijača, pod velikim pritiskom', rekao je Dalić.

"Moram biti zadovoljan slavljem, iako možemo bolje. Pokazali smo agresivnost, kompaktnost i kvalitetu na travnjaku, odigrali smo kako sam i htio, na vrhunskom nivou. S čvrstim blokom, mnogo šansi, to je to, a golovi će doći. Znate, igrali smo protiv napaljene ekipe pred 80 tisuća navijača, pod velikim pritiskom. Mediji nakon Perua pišu da je to bio debakl, a ono vremenska razlika, 50 tisuća ljudi, oni 11. na ljestvici, a Hrvatska 15. Kakav debakl je to? Ali nema veze, tako je to kod nas. Ja sam sretan, svaka čast dečkima na igri, zalaganju, svemu. Veseli me kompaktnost, zajedništvo", u dahu je kazao izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska deset godina nema rezultat, a ima strašnu ekipu'

Meksikanci su i dalje inzistirali na odgovorima o izostanku najvećih imena Hrvatske, a Dalić je objasnio da ima još bolje igrače. Izbornik je na tu temu još i naglasio sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, pitali su nas za šestoricu najboljih igrača, ali ja sam im rekao da imamo bolje. To se i pokazalo. Oni su danas pokazali da mogu uzeti svoje mjesto u Rusiji. Nisam kukavica, idem glavom kroz zid i ako ne bude dobro, ja odlazim. Nisam nikoga otpisao, ali nitko nije siguran. Dolaze mlađi, napetiji i agresivniji. Ne mogu trpjeti staru slavu, Hrvatska deset godina nema rezultat, a ima strašnu ekipu. Ali ta ekipa deset godina nije napravila ništa. Neću čekati, želim rezultate, zato sam došao. Imamo još mnogo raditi, do SP-a su dva mjeseca. Vidjet ćemo što će biti na SP-u", poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije želio izdvajati pojedince, Dalić je istaknuo:

"Rebić je odigrao fantastično na svojoj poziciji i preskočio Ivana Perišića, neka sada Perišić preskoči njega. Odličan je bio i Mateo Kovačić, a sjajna mi je vijest i igra Ćorluke nakon godinu dana stanke. Pjaca još nije uhvatio punu formu, a uspije li imat ćemo s njime i Rebićem sjajan tandem na krilima. Sada znam ono što nisam znao prije. Svaka čast dečkima na zalaganju, naši su mladići pokazali da mogu biti kvalitetniji i bolji te da se mogu nametnuti i uzeti svoje mjesto u reprezentaciji. Međutim, ima još mnogo do Rusije, čeka nas još mnogo posla, a nažalost je Badelj osjetio problem s koljenom, dok je Vrsaljko izašao preventivno. Vidjet ćemo još neke stvari protiv Brazila i Senegala, ali svakako sam optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo