Najavio pohod na euro / Zlatko Dalić otkrio nenadani problem s kojim su se susreli Vatreni: 'Ta odluka je na Luki Modriću'

Image
Foto: Screenshot

U Splitu se u ponedjeljak okuplja nogometna reprezentacija, a pred novinare je izašao izbornik Hrvatske Zlatko Dalić

20.3.2023.
10:26
Screenshot
VOYO logo

Nakon gotovo četiri mjeseca Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se svojim obavezama. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u 11 sati je na konferenciji za medije najavio početak ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prve su to utakmice reprezentacije nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru u prosincu prošle godine.

Image
NEMA MIRA NA ULICI /

VIDEO Žestok sukob Boysa i Kohorte: Jedan je navijač pao na pod, a onda je uslijedilo ružno cipelarenje

Image
NEMA MIRA NA ULICI /

VIDEO Žestok sukob Boysa i Kohorte: Jedan je navijač pao na pod, a onda je uslijedilo ružno cipelarenje

Hrvatsku na startu kvalifikacija očekuju dvije utakmice. Prva je u subotu na splitskom Poljudu, gdje će gostovati reprezentacija Walesa. U utorak će Dalić sa svojom momčadi gostovati u Turskoj. Obje utakmice kreću u 20.45. Osim Turske i Walesa, Hrvatska je u skupini s Armenijom i Latvijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Pacak najavio je konferenciju Zlatka Dalića i govorio o tome koje je sve uspjehe izbornik postigao i argumentirao zašto mu je produljen ugovor. Zatim je govorio Zlatko Dalić.

"Napravili smo u ovih pet i pol godina mog mandata veličanstvene rezultate. Više od postavljenih ciljeva. Nismo mi ni svjesni što smo sve napravili. Osjećam da imam snage i motiva zajedno s igračima nastaviti s reprezentacijom. Objektivni smo i naš cilj je plasman na veliko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve drugo je uspjeh. Moramo zadržati dobru atmosferu i pozitivu u reprezentaciji. Osim rezultata, moramo slagati i novu reprezentaciju i smijeniti generaciju. Opasna je situacija jer imamo velika očekivanja. Podigli smo letvicu", rekao je Dalić u uvodu.

"Mi sad krećemo u kvalifikacije, moramo se plasirati na Euro. Veliko natjecanje nas čeka, moramo napraviti taj prvi korak i biti među dvije reprezentacije. Imamo kvalitetu, ali moramo biti oprezni i jako koncentrirani. Vodio sam Hrvatsku na dvije kvalifikacije i uvijek smo bili prvi u skupini. Bilo bi to ogromno natjecanje za nas. U Njemačkoj će biti 20, 30 tisuća naših navijača, to nam je zadovoljstvo i izazov. Ja sam bio u Njemačkoj 2006. kao navijač, u Berlinu se ona atmosfera možda nikad nije ponovila. To me veseli. Jedan od razloga što sam ostao je taj Euro. Ali, moramo to ostvariti i biti koncentrirani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je dobio pitanje o formi igrača i rekao sljedeće:

"Dobar dio igrača koji su prošli SP imao je problema. Polako se vraćamo. Pauzirali su Brozović, Kovačić, Kramarić… Ali, kad dođemo tu moramo to zaboraviti. Vidjet ćemo u kakvom smo stanju i naći najbolje. Nije najbajnija situacija s igračima, ali znali smo rješavati takve probleme kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znat ćemo cijelu situaciju danas. Neki neće čak stići ni na trening. Petković ima ozljedu, bio je na magnetu, doći će, ne znamo još što je. Ivušić neće stići na trening… Sutra ću vam znati sve konkretnije reći kad vidimo kakvo je stanje sa svima. Modrić? Sve ovisi o njemu, što on misli i kako se bude osjećao. Ja bih volio da on bude što dulje s nama, ali odluka je na njemu", rekao je Dalić o stanju Brune Petkovića koji se ozlijedio na utakmici protiv Rijeke.

Zlatko Dalić komentirao je povratak Torcide u reprezentaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nogometna reprezentacija mjesto je okupljanja hrvatskog naroda i tako se ponašamo. Veselimo se da će Torcida doći. Htjeli bismo da dođu Boysi, Kohorta i Armada. Svi su dobrodošli. Dok sam ja tu, težit ćemo da okupljamo sve hrvatske navijače", rekao je Dalić.

Izbornik je komentirao i protivnike u narednim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće biti nimalo lagano protiv Turske i Walesa, pogotovo ako ne shvatimo utakmice ozbiljno. Hrvatska je motiv svima jer smo treći na svijetu. Ne smijemo misliti da smo favoriti i najbolji jer je to početak našeg kraja. Mijenjat ćemo možda sitne detalje, ali taktiku vjerojatno nećemo mijenjati. Imamo odličan vezni red i dobre mlađe igrače u obrani.

Kod Walesa se moramo čuvati kontri i polukontri jer imaju nekoliko brzih igrača. Bale je nosio tu reprezentaciju, ali sad su ostali bez njega i moraju se prilagoditi. Imaju dvojicu brzih krilnih igrača, kompaktni su u bloku i čekat će našu grešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato moramo biti koncentrirani. Nisu u rangu nas po kvaliteti, ali ne smijemo ih podcijeniti. Važno je ne izgubiti u Turskoj i pobijediti Wales. Cilj nam je biti prvi u skupini. Nisam još izračunao koliko nam bodova još točno treba", rekao je Dalić.

Govorio je i o situaciji u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marko Livaja igra dobro, leži mu Poljud, doma je. Reprezentaciji je dao dosta, zabio je gol u Kataru i ja od njega očekujem puno. Kad sam govorio o tome da imamo napadače iz HNL-a, zamjerili ste mi. Mislio sam reći da oni ne igraju svaki vikend na određenom nivou. Treba im veći podražaj.

Miksali smo igrače u špici i na desnom krilu. Nisam sklon tome, ali nemam stalno rješenje. Mislio sam da će Brekalo igrati u Fiorentini, ali to se nije ostvarilo. Treba nam takav brzanac. Svi bi igrali lijevo kod nas, zvali smo Špikića i on nam je potencijal za dalje. Nisam otpisao Budimira jer on nije dobar, nego želim vidjeti neke druge igrače. Pozvao sam Belju i Musu da ih vidim. Za desno krilo imamo rješenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo