VIDEO: / Ibra 'pomogao' sucu da prekrši pravila na štetu Barçe

6.4.2013.
17:09
VOYO logo

Pismo koje je Barcelona uputila UEFA-i nakon remija na Parku prinčeva (2:2) nije žalba zbog Ibrahimovićevog pogotka iz zaleđa, već pismo upozorenja da Wolfgang Stark nije primjenjivao pravila nogometne igre.

S Camp Noua su se požalili na situaciju kada su se sudarili Mascherano i Jordi Alba u svom kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada dva igrača iste momčadi leže na travnjaku sudac mora zaustaviti igru, a to se nije dogodilo. Ne samo to, već ih je natjerao da napuste travnjak što se protivi pravilima. To je za nas jako ozbiljna stvar i pisali smo UEFA-i kako se to ne bi više nikada dogodilo. Svjesni smo da suci griješe i ne osjećamo da smo imali nepravedan tretman, no naša namjera je ukazati da u tako visokoj fazi Lige prvaka sudac ne poznaje pravila. Mora ih poznavati i nadamo se da se ovakva situacija više nikada neće dogoditi", izjavio je glasnogovornik Barçe Toni Freixa.

"Ako su se dva suigrača sudarila i ostala ležati, a sudac je dozvolio ukazivanje liječničke pomoći na terenu, oni ne trebaju napustiti teren. Ako ih je poslao van, učinio je grešku. No, to je njegova najmanja pogreška. Što je on na toj utakmici radio, mislim to je... Ibrahimovićev gol je bila najteža greška kod zaleđa u ovoj Ligi prvaka. To je bilo skoro dva metra. Totalna dekoncentracija pomoćnog suca. Ipak, to nije bitna pogreška pravila igre. Barcelona želi dokazati da Stark nije bio koncentriran i da ne posjeduje kvalitetu koju je UEFA mislila da ima", izjavio je sudački ekspert Mateo Beusan za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na internetu se pojavila i snimka koja dokazuje da je i Zlatan Ibrahimović 'pomogao' sucu Wolfgangu Starku u kršenju pravila pokazujući mu rukom da izbaci Barçin dvojac s travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo