Ždrijeb Lige prvaka: Imamo novu skupinu smrti, Dinamo tek sad može žaliti

U Monacu je održan ždrijeb skupina najprestižnijeg nogometnog klupskog natjecanja - Lige prvaka. 'Ples kuglica' odredio je raspored 32 kluba, a već ova faza natjecanja nudi spektakularne susrete..

29.8.2013.
10:57
VOYO logo

Tako je ždrijeb smjestio aktualnog europskog prvaka Bayerna, čije boje brani hrvatski napadač Mario Mandžukić, u skupinu D zajedno sa Manchester Cityjem, CSKA-om i Viktorijom Plzen.

U skupini B je smješten Real Madrid Luke Modrića, a njihovi će suparnici biti talijanski prvak Juventus, turski prvak Galatasaray i danski København.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H čeka nas ponovo okršaj velikana koji su snage odmjerili i prošle sezone, Barcelone i Milana, a uz njih su još ondje smješteni i Ajax i Celtic.

Austria Beč Nenada Bjelice, koja je u 4. pretkolu izbacila zagrebački Dinamo, smještena je u skupinu G uz Porto, Atletico Madrid i Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja spomenuti i tijesnu skupinu F u koju su smješteni aktualni europski viceprvak Borussia Dortmund, te Arsenal, Napoli i Marseille.

SKUPINA A: Manchester United, Šahtar, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Kopenhagen

SKUPINA C: Benfica, PSG, Olympiacos, Anderlecht

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D: Bayern München, CSKA Moskva, Manchester City, Viktorija Plzen

SKUPINA E: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA F: Arsenal, Olympique, Borussia Dortmund, Napoli

SKUPINA G: Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Beč

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic

Hrvatski trener bečke Austrije Nenad Bjelica komentirao je ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka za sezonu 2013/14 koji je njegovu momčad smjestio u skupinu G zajedno uz Porto, Atletico Madrid i Zenit St. Peterburg... "Sve 32 momčadi su vrhunske kvalitete. Nadao sam se španjolskoj momčadi i posebno se veselim ogledu protiv Diega Simeonea (trener Atletico Madrida)", rekao je Bjelica, čija je momčad u 4. pretkolu izbacila zagrebački Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Porto je također atraktivan protivnik kao bivši pobjednik Lige prvaka. Zenit možda nije tako atraktivan, ali je sigurno vrlo jak". Ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka razveselio je Juventusovog trenera Antonija Contea koji je uzbuđen uoči susreta protiv Real Madrida, Galatasarayja i Københavna iz skupine B... "To je težak ždrijeb sa fascinantnim izazovima. Real Madrid je jedan od favorita za trofej, jedan od Juventusovih povijesnih rivala u Europi i igranje protiv momčadi takvog prestiža bit će jako motivirajuće", rekao je Conte.

"Galatasaray je momčad koje se treba pribojavati jer imaju neosporno kvalitetu i mogu računati na strašnu domaću atmosferu u Istanbulu. Iz našeg iskustva s Nordsjaellandom prošle godine naučili smo o danskom nogometu i protiv Københavna moramo biti fokusirani također".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od prošle sezone svi sada znamo što nas čeka i ulazimo u natjecanje s više iskustva i svjesnosti o vlastitim mogućnostima. Za nas je Europa poput sna i znamo da čim će san dulje potrajati da ćemo biti sve bolji".

Prošle je sezone u četvrtfinalu Lige prvaka aktualni talijanski prvak zaustavljen od kasnijeg pobjednika Bayerna s ukupnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo