ZAŠTO NEMA IVANA RAKITIĆA? / Antu Čačića muče ozbiljni problemi, a Turska se bliži

Image

Zašto nema Ivana Rakitić? Pitaju se navijači hrvatske reprezentacije, a izbornik Ante Čačić ne zna točno kad bi se Raketa mogao priključiti Vatrenima.

31.8.2016.
16:47
VOYO logo

Ante Čačić jučer je na novinarsko pitanje hoće li se Rakitić priključiti tijekom srijede nije imao konkretan odgovor. Samo je istaknuo:

UŽIVO: NOGOMETNA FEŠTA U SISKU!

"Nisam siguran da će doći, ali nadam se da hoće. Nadam se da će riješiti svoje probleme i da će nam se priključiti", tajnovito je kazao Čačić. Znači, očito Rakitić ima problema. Ali sad ima i izbornik Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, do prvog kvalifikacijskog sraza za odlazak na SP u Rusiji 2018. godine protiv Turske ostalo je još pet dana, a jednog od najvažnijih nogometaša Vatrenih nema. Zašto i koji su to problemi, možemo samo nagađati. Sumnjamo da je u pitanju transfer jer ga Barcelona ne želi prodati, iako ga želi dovesti Liverpool, a to je Barca dala do znanja na svojim službenim stranicama napisavši:

Rakitić 'ledolomac' Barcelone

"On je naš ledolomac. Njegov je primarni zadatak organizacija igre, kontrola veznog reda, ali često sudjeluje i u napadu. Tako je bilo i na San Mamesu kada je zabio za pobjedu protiv Athletic Bilbaoa 1-0. Zanimljiv je podatak da je Rakitić do sada u dresu Barcelone zabio 18 golova, a kada bi zabio to bi bio najčešće prvi gol Barcelone na utakmici. On zabija pogodak kad se ne čini da bi Barcelona po igri mogla zabiti gol. A kad ga zabije, Barcelona nikad ne gubi", stoji u tekstu objavljenom na službenim stranicama Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Znači, vrlo male su šanse da Rakitić napusti Barcelonu, a one puno veće su one da Barcelona nudi Raketi novi, poboljšani ugovor i da zato veznjak Hrvatske još uvijek nije došao u Hrvatsku na pripreme jer to želi riješiti. No, to su sve za sad još uvijek špekulacije.

Čeka se Mandžo

Uz to, postoje i još neki drugi problemi koji muče izbornika Čačića. Mario Mandžukić je posljednji pogodak za Hrvatsku zabio u natjecateljskoj utakmici zabio u lipnju prošle godine protiv Italije. Na Euru se trudio, lopta ga nije htjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Uz njega, kako Darija Srne više nema postavlja se pitanje tko će ga zamijeniti na tom desnom boku? Čačić je, istina, vrlo brzo našao njegovu zamjenu u vidu Šime Vrsaljka, ali on trenutno ne igra u Atletico Madridu. Protiv Alavesa je bio na tribini, protiv novog španjolskog prvoligaša Leganesa na klupi. Koliko je on stvarno u formi, vidjeti ćemo već danas u Sisku protiv Segeste.

Koga staviti uz Ćorluku?

Uz njih dvojicu, postoji i treći problem. Kojeg igrača staviti u zadnju liniju s Vedranom Ćorlukom? Gordon Schildenfeld nije pozvan za ovaj kvalifikacijski ciklus, tu je, istina Domagoj Vida koji je iznio veliki teret na Euru ali je i još emocionalno potrošen, a povratnik u momčad Vatrenih Dejan Lovren nije u prednosti ispred Vide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA
Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

E sad, koliko je to problem ili ne, teško je procijeniti. Iako, sad kad ga je ponovno pozvao Ante Čačić, Lovrenu ne bi bilo pametno ljutiti se što je na klupi. Iako je Čačiću uoči Eura dao do znanja da želi igrati i da ga ne zove ako ga misli u Francuskoj držati na klupi. Ako još uvijek stoji kod toga svog mišljenja i ako će se i dalje buniti zbog odluka Čačića glede njegove minutaže, onda bi moglo biti problema.

Andrej Kramarić je jošjedan problem za Čačića jer napadač Hoffenheima nije u onoj formi u kojoj je bio kad je igrao za Rijeku, što je sad već daleka prošlost. No, on je, uz Nikolu Kalinića koji se sad nameće kao prva špica Čačića u nedostatku efikasnosti Mandže, izbornikov jocker s klupe i ukoliko njegovi golovi budu potrebni, moglo bi doći do problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, za prvih 11 nameću se Pjaca i Rog. Pjacu zazivaju navijači i žele ga vidjeti u prvih 11. Rog je, pak, u sjajnoj formi, doduše isto kao i Pjaca i njih dvoje bi trebali igrati zajedno u početnoj postavi. Kako? Na Čačiću je da to posloži i doskoči problemima...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo