prognoza utakmice / Zajec za Vijesti.hr: 'Večeras ćemo gledati drugu priču, Benfica je shvatila da s Dinamom neće lako'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iako ne sumnja u još jednu sjajnu predstavu hrvatskog prvaka, Zajec kaže kako će se danas u Lisabonu gledati neka druga priča

14.3.2019.
14:32
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nova generacija modrih večeras igra utakmicu svojih karijera. Uz podršku oko 1.500 navijača koliko će ih ući na Estadio da Luz, Dinamo će pokušati obraniti prednost (1:0) iz prve utakmice i dohvatiti četvrtfinale Europske lige. 

Teško dostižan, ali ne i nemoguć cilj, uostalom, nije Dinamo ove sezone bez razloga osvojio prvo mjesto u skupini bez poraza i zatim oduševio protiv češke Viktorije koja je prethodno igrala Ligu prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mišljenje o šansama Dinama za Vijesti.hr je ponudio bivši igrač, a danas veliki navijač Dinama Velimir Zajec.Zeko je u redovima aktualnog hrvatskog prvaka proveo deset godina (1974. - 1984.), a u dva je navrata nakon završetka karijere sjedio na klupi modrih

"Hvala Bogu pa ja nisam u situaciji da postavljam momčad za današnju utakmicu. Dinamo je prvi susret odigrao sjajno, disciplinirano, ukratko onako kako se treba igrati protiv velikih ekipa. Benfica je bila podređena, njihova jedina šansa je bila ona u sedmoj minuti i to je dovoljan dokaz koliko je Dinamo bio superioran. Šteta što nisu zabili još koji gol jer bi danas bili u nešto lakšoj situaciji." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ne sumnja u još jednu sjajnu predstavu hrvatskog prvaka, Zajec kaže kako će se danas u Lisabonu gledati neka druga priča.

"Benfici se danas vraćaju neki igrači koje nisu imali na raspolaganju u Zagrebu, a Dinamu će nedostajati neki bitni igrači, Ademija, Šunjića i Leovca nije lako nadomjestiti i Dinamo će to sigurno osjetiti. Biti će ovo dosta drukčija utakmica, vjerojatno su u Benfici shvatili da s Dinamom neće lako kako su mislili uoči prvog susreta. Danas su šanse za prolaz, rekao bih, jednako raspodijeljene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako igrati protiv Benfice, najviše će diktirati sam početak utakmice.

"Bilo bi idealno kad bi Dinamo rano zabio gol, onda bi Benfica trebala zabiti tri. Naravno, pogubno bi bilo da se rano primi pogodak. U slučaju neizvjesnosti u prvih nekoliko minuta, mora se ponoviti disciplina i plitka formacija iz prve utakmice, linije moraju biti blizu jedna drugoj, ali momčad se ne smije koncentrirati isključivo na obranu jer u njihovoj defanzivi ima mjesta da se prođe i ugrozi gol." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća opasnost prijeti iz neiskustva, no Zajec ipak smatra kako je ova momčad mentalno dovoljno snažna. 

"Najveća opasnost su nam jeftine pogreške i mogućnost da se netko uplaši, jer su to stvarno mladi dečki, jedan Nikola Moro će prvi put igrati ovako veliku utakmicu. Ipak, Dinamo je i u prvom susretu pokazao nevjerojatnu zrelost i ne vidim razloga zašto se to ne bi ponovilo", kaže Zeko, pa ističe po njemu možda i najveću prednost modrih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ima strahovitu brzinu na krilima i to moramo iskoristiti, a ni naši bekovi u prvoj utakmici nisu ispadali u defanzivi, držali su sjajno tu poziciju. Rekao bih da su nam na bočnim pozicijama najveće vrline. Treba biti oprezan i u prekidu i odigrati neku kombinaciju zone i igre čovjek na čovjeka. Sve su to stvari za koje je Bjeličina momčad već pokazala da je sposobna, stoga mislim da ne treba biti straha uoči večerašnjeg dvoboja."

Ono što bode u oči je strahovito negativan skor Dinama u ogledima s portugalskim momčadima. U osam susreta koliko su ih odigrali s Portugalcima, modri su upisali sedam poraza i tek jednu pobjedu. Takva statistika sigurno stvara određenu dozu psihološkog pritiska, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma mislim da je ova nova generacija Dinama neopterećena takvim stvarima. Čini mi se da nemaju previše kompleksa i da vjeruju u ono što rade. Ne bih ih htio previše hvaliti prerano, ali ipak mislim da će se taj skor danas malo poboljšati i da ćemo nakon utakmice biti sretni", zaključio je Zajec. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo