'Dinamu ću oduzeti Ligu prvaka'

'Mi ionako već pišemo povijest slovenskoga klupskog nogometa jer smo drugu sezonu zaredom ostvarili plasman u grupnu fazu Europske lige.

22.8.2012.
7:50
VOYO logo

Jedan od najlegendarnijih slovenskih nogometaša zasigurno je Zlatko Zahovič. U njegovoj bogatoj nogometnoj biografiji nalaze se klubovi poput Valencije, Porta i Benfice, a umalo je stajao i zagrebački Dinamo.

"Dinamo je bio korektan u tim razgovorima, najprije sam bio zagrijan za dolazak, ali klubu tada nije dobro išlo. Svlačionica je bila podijeljena, ozračje oko kluba bilo je loše pa sam procijenio da nije dobro vrijeme za dolazak. Odluka je bila dobra, Dinamo je tu sezonu završio u ligi za ostanak, a ja sam završio karijeru", otkrio je Zahovič događaj od prije sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je sportski direktor aktualnog slovenskog prvaka Maribora, koji u 4. pretkolu Lige prvaka igra upravo s Modrima.

"Bez imalo pretjerivanja, Dinamo ima vrhunsku momčad. Primjerice, gledao sam utakmicu protiv Ludogoreca i premda se pisalo da su Modri imali sreće, ja sam vidio izvrsnu momčad koja ni u jednom trenutku nije gubila glavu, a bila je u nezavidnoj situaciji. A velike, vrhunske momčadi moraju imati i malo sreće, pa i Bayern je jednom do naslova došao kada je Kahn u posljednjem napadu došao pred suparnički gol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč činjenici da po njegovom sudu Dinamo ima vrhunsku momčad, Slovenac se ne boji hrvatskog prvaka i sanja svoj Maribor u Ligi prvaka.

"Liga prvaka naš je san, a snova se ne treba bojati. Njihovim ostvarenjima treba se veseliti. Mi ionako već pišemo povijest slovenskoga klupskog nogometa jer smo drugu sezonu zaredom ostvarili plasman u grupnu fazu Europske lige. Ja osobno želim korak više i Dinamu ću oduzeti Ligu prvaka", zaključio je u razgovoru za tjednik Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo