Jos jedan Vatreni nezadovoljan izbornikom Kovacom: 'Iznenaden sam'

Hrvatski stoper Gordon Schildenfeld nezadovoljan je statusom koji ima kod hrvatskog izbornika Nike Kovaca. Svoje nezadovoljstvo odlucio je podijeliti s hrvatskom javnosti.

15.9.2014.
19:36
VOYO logo

Niko Kovac nakon SP-a u Brazilu kao da je zaboravio na bivseg stopera Dinama, danas Panathianikosa Gordona Schildenfelda (29). Izbornik Vatrenih nije Schifu nije pozvao za prvo okupljanje hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, za akcije Cipar i Malta.

"Iznenaden sam sto me izbornik nije pozvao u reprezentaciju, kao sto sam i iznenaden sto me nije kontaktirao i sa mnom razgovarao. Ipak sam u nacionalnoj vrsti proveo dugi niz godina, bio sam na velikim natjecanjima, europskom i svjetskom prvenstvu, pa bi bilo OK da je izbornik porazgovarao sa mnom i nesto mi rekao. Samo to", kaze Schildenfeld za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medutim, iako je nezadovoljan, Schildenfeld ne zeli raditi "dramu" oko svog statusa, niti kvariti atmosferu u reprezentaciji.

//www.youtube.com/embed/eI27hlG5nG0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da izbornik odlucuje koji mu igrac treba, a koji mu ne treba. Nema tu nikakve ljutnje, niti se bilo tko ima pravo mijesati u posao izbornika. Ali ostao sam iznenaden sto nisam dobio poziv iz dva razloga. Nakon Svjetskog prvenstva smo se rastali prijateljski, rekao mi je izbornik da sam pravi profesionalac. Drugi razlog je cinjenica da stalno igram u Panathinaikosu, mogu kazati da trenutacno igram svoj najbolji nogomet u zivotu! Panathinaikos zeli sa mnom potpisati ugovor na tri godine, bas o tome razgovaram s klubom. Osjecam se odlicno, sve mi ide od noge. Zato sam, eto, iznenaden sto nisam postao vlasnik pozivnice za Cipar i Maltu".

Schildenfeld je oprezan glede svoje izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo bih zelio da netko ne shvati da se guram ili tako nesto. Niti zelim raditi bilo kakav pritisak. Ne placem niti bilo kome sto zamjeram, ali mislim da nije nista lose ako kazem da sam nakon svih tih sest-sedam godina provedenih u nacionalnoj vrsti iznenaden sto sam izostavljen, s obzirom na to da zaista igram u izvrsnoj formi. Igrao sam po 90 minuta u svakoj utakmici, u dvije kvalifikacije za Ligu prvaka protiv Standarda, u dvije za ulazak u Europsku ligu protiv Midtjyllanda, dvije u prvenstu, sudare s Levadiakosom i Panionisom. Za svih sest utakmica dobio sam jako dobre ocjene. Eto, ne znam sto bih vise kazao na tu temu. Momcad nam je dobra, sada nas cekaju ogledi u Europskoj ligi, gdje imamo velike ambicije. U skupini smo s Dinamom iz Moskve, PSV-om i Estorilom".

Reprezentaciji slijede susreti protiv Bugarske i Azerbejdzana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se dogodilo nista strasno da bih ja sad govorio ne znam sto. Ja sam uvijek na raspolaganju reprezentaciji. Ako me izbornik treba, zvat ce me. Ako me ne treba, nece me zvati. Nema razloga da se oprastam od reprezentacije, dobro igram, sve ostalo je na izborniku. Vidjet cemo sto ce se dogoditi", zakljucio je Schildenfeld.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo