WENGEROVA OSTAVKA IPAK NIJE BILA NJEGOVA ŽELJA: / Na račun mu sjedaju ogromni novci, a Francuzi već znaju gdje nastavlja svoj put

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Francuz je rekorder Premier lige - Arsenal je vodio u čak 823 utakmice u mandatu dugom 22 godine

21.4.2018.
17:01
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Vijest da Arsene Wenger nakon 22 godine napušta klupu Arsenala odjeknula je nogometnim svijetom. Dobar dio navijača topnika već neko vrijeme priželjkuju njegov odlazak, a nakon što je prošlog ljeta Francuz potpisao novi dvogodišnji ugovor do 2019. godine, smatrali su da nikada neće otići.

Imao je dvije opcije

"Nakon dugog razmišljanja i razgovora s ljudima u klubu osjetio sam da je pravo vrijeme da odem s klupe Arsenala na kraju ove sezone. Zahvalan sam što sam imao čast biti u ovom klubu sve ove godine. Služio sam u Arsenalu uz potpunu posvećenost. Svim ljubiteljima Arsenala, čuvajte vrijednosti kluba”, objavio 68-godišnji Francuz, ali engleskim medijima bilo je sumnjivo kako se odlučio na taj potez iako ima još jednu godinu ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor leži u tome da su ga se vlasnici željeli riješiti pa su mu stoga ponudili dvije opcije - ostavka uz dobru odštetu ili otkaz. Wenger se odlučio za prvu opciju, a kako navode engleski mediji, na njegov bi račun trebalo sjesti 11 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo pojavila su se i nagađanja gdje bi 68-godišnji Francuz mogao nastaviti karijeru. Ugledni francuski L'Equipe prenosi kako će Wenger otići u PSG, ali ne kao trener jer je to mjesto rezervirano za Thomasa Tuchela, već kao generalni menadžer kluba i savjetnik trenera prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je rekorder Premier lige - Arsenal je vodio u čak 823 utakmice u mandatu dugom 22 godine. Pod njegovim vodstvom ‘topnici’ su u sezoni 2003/04. osvojili naslov prvaka bez poraza – sa 26 pobjeda i 12 poraza, a od svibnja 2003. do listopada 2004. Arsenal je nanizao rekordnih 49 utakmica bez poraza oborivši rekord Nottingham Foresta koji je od studenog 1977. do studenog 1978. upisao 42 susreta bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo