Vukojević napokon objasnio: 'Kovač je to trebao znati prepoznati'

Zaboravljeni Vatreni Ognjen Vukojević u ponedjeljak je gostovao na HTV-u i ponovio razloge svog oproštaja iz redova naše reprezentacije.

30.6.2014.
21:42
VOYO logo

"Teški su dani za mene, ali bio sam u krugu svojih prijatelja i roditelja i morao sam donijeti najtežu odluku u svom nogometu životu. Hladne glave sam odlučio i donio najbolju moguću odluku. Zahvalio bih se navijačima, bivšim izbornicima, trenerima i svima koji su me pratili na nogometnom putu. Nadam se da ćemo se svi veseliti dobrim rezultatima na Europskom prvenstvu", poručio je na startu Ognjen Vukojević i otkrio još jednom razlog svog odlaska:

"Najviše sam otišao iz razloga jer smatram da je ova generacija trebala napraviti puno više. Mislim da smo imali skup igrača iz velikih klubova, koji su imali fantastičnu sezonu i ovo je kruna generacije. Svi smo u najboljim godinama i trebali smo dati više. Nisam napravio ono što sam mislio u Brazilu, mogao sam pomoći i najveća satisfakcija što su me ljudi u Hrvatskoj podržali u odluci. Osjetio sam da je trenutak da prepustim mjesto mlađim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li razgovorili s izbornikom Kovačem? "Ne, s izbornikom nisam razgovarao u Brazilu. On je izbornik, ja sam igrač i to poštujem. Niku i Roberta Kovača znam od igračkim dana, bili smo suigrači. Maksimalno ih poštujem i stavio sam se u službu momčadi.

Što su vam rekli suigrači? "Mogu reći da je atmosfera jako dobra i sigurno je da su igrači me najviše podržali. Njima sam i prvi priopćio da ću napustiti reprezentaciju. U avionu na povratku iz Recifea nakon poraza od Meksika, to sam najavio i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru. U Tivoliju u kampu, sam pozvao kapetana Srnu, Pletikosu i najbliže suigrače iz Dinama, njima sam priopćio prvima. Naravno da su teško prihvatili, bilo im je žao, nagovarali su me na ostanak, ali znaju što se događa i da mi je bilo teško. Poštivali su moj potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate rad Nike Kovača i novosti koje je uveo? "Naši igrači igraju u najboljim klubovima, sve novine smo prihvatili. Ništa nije nam bilo teško, sve za uspjeh. Maksimalno smo to poštivali i nije bilo ni najmanjeg problema. Nažalost, na kraju sva ta žrtva se nije naplatila."

Ima li još nezadovoljnih? Tko će se još oprostiti od reprezentacije? "Mislim da svaki igrač tu odluku treba donijeti sam za sebe. Osobno ne znam tko je još će se oprostiti. Neću ništa novo otkriti ako kažem da je Dudu razočaran. Životni san mu je bio da odigra bar malo protiv Brazila, gdje mu je bila cijela obitelj. To je izbornik s ljudske i igračke šanse trebao osjetiti i dat mu šansu. Što god on odluči, ja ću ga podržati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo