VRAĆA SE DALIĆEVO 'ORUŽJE' ZA USPJEHE VATRENIH: /

'Nemam problema s time da igram na mjestu napadača'

Image
Foto: AFP

Nije ga dugo bilo, ozljeda ga je zaustavila na početku sezone. Sad je opet spreman

2.10.2018.
16:27
AFP
VOYO logo

Bio je Ante Rebić jedan od junaka hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, svaka utakmica njemu je bila prilika za dokazivanje koju je i iskoristio te je svojim primjerom i zalaganjem na Mundijalu pokazao kakav treba biti pristup u utakmicama za nacionalnu momčad:

"Ma svaka, baš svaka utakmica za Hrvatsku mora biti poseban motiv, jer svaka je nešto veliko. O tome se uopće ne treba raspravljati. U svakoj moramo po pobjedu, po uspjeh, jer znamo koliko radosti donosimo ljudima tim pobjedama", kazao je u jednom nedavnom intervjuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REBIĆ SE VRAĆA I PORUČUJE DALIĆU I VATRENIMA: /

'On zaslužuje priliku u reprezentaciji, a suigračima zamjeram jednu stvar'

Image
REBIĆ SE VRAĆA I PORUČUJE DALIĆU I VATRENIMA: /

'On zaslužuje priliku u reprezentaciji, a suigračima zamjeram jednu stvar'

'Ozljeda? Puno bolje'

Svjetsko srebro Rebić je i platio duljim izbivanjem s travnjaka kojima se sad vratio. Odnosno kojima se postepeno vraća.

"Moja ozljeda? Imao sam sličnih problema kao Lovren, patio od upale pubične kosti. Sada je sve puno bolje, ali i dalje još malo osjećam te probleme. Osjetio sam ih i u zadnjih 10-ak minuta nedjeljne utakmice s Hannoverom, baš to nekakvo naprezanje u zoni pubične kosti, pa sam rekao treneru da me izvadi iz igre. Pred nama je dosta utakmica, sezona će biti prilično naporna jer igramo i Europu, tako da stvarno nije bilo potrebe za dodatnim rizikom", kaže u razgovoru za nogometni portal Goal dodajući da se 'tjedan dana liječio u Beogradu kod jednog specijalista za takve probleme, odradio terapije i sve što je trebalo, pa je sada sve puno bolje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovom Eintrachtu više nema Nike Kovača koji je napravio stepenicu (dvije-tri-četiri) više te zasjeo na Bayernovu klupu.

"Moj život bez Nike Kovača? Haha, sve ide prema planu, nemam s time nikakvih problema, a njemu u Bayernu želim sve najbolje."

Opet u dresu reprezentacije

Nakon što odradi utakmice koje mu predstoje na klupskom planu Rebića čeka povratak u reprezentaciju. Veseli mu se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam pozvan, da sam opet dio tog srebrnog društva. Još se možda nisu potpuno slegle emocije sa Svjetskog prvenstva, a kako sam bio ozlijeđen puno sam razmišljao o danima iz Rusije. Sada se treba vratiti, opet biti pravi, pa s reprezentacijom nastaviti nizati sjajne rezultate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu napadača

A pojaviti bi se u dresu Vatrenih Rebić mogao i kao centralni napadač. Kaže da po tom pitanju, što se njega tiče, 'nema nikakvih problema'.

"Kao napadač sam sam igrao u Splitu i Fiorentini, ali i u Eintrachtu sam cijelu prošlu sezonu proveo u napadu. Istina, tu uvijek igramo s dva napadača, ali znate da se kroz utakmicu znaju događati i brojne promjene, pa sam tako dosta puta znao sam ostati u špici. Nemam s time baš nikakvih problema."

Za kraj je Rebić prokomentirao i činjenicu da mu je suigrač u redovima reprezentacije Luka Modrić dobitnik FIFA-ine nagrade The Best za najboljeg nogometaša svijeta.

"Ma Luka je to stvarno zaslužio, svojim radom, pristupom i na koncu svojim igrama. Osvojio je Ligu prvaka s Real Madridom, odveo Hrvatsku do drugog mjesta na svijetu, njemu se ništa nije dogodilo slučajno. Jako mi je drago zbog njega, zaslužio je te individualne nagrade, a svi mi možemo biti ponosni što u reprezentaciji imamo čast igrati uz najboljeg nogometaša na svijetu", zaključio je Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo