JEDVAJ ZABIO ZA AUGSBURG, BORUSSIA RAZVALILA SCHALKE: / Freiburg iznenadio Leipzig, Olmo ostao na klupi

Image
Foto: Profimedia, Martin Meissner / AFP

Sjajan je bio prvi dan nastavka Bundeslige nakon koronapauze

16.5.2020.
17:22
Profimedia, Martin Meissner / AFP
VOYO logo

Bundesliga se vratila na spektakularan način. Utakmica na koju smo obratili najviše pažnje bio je derbi Borussija Dortmund i Schalkea, dvaju velikih rivala, no nije izgledalo sve baš tako napeto.

Borussia je dominirala susretom, a vidi se to i po rezultatu od 4:0. Erling Braut Haaland nastavio je tamo gdje je stao. Utrpao je Norvežanin u 29. minuti prvi pogodak u Bundesligi nakon nastavka natjecanja. Huka s tribina, naravno, nije bilo, a proslava je bila bez fizičkog kontakta. treba pohvaliti Hazarda koji mu je sjajno asistirao s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog je trenutka utakmica išla u samo jednom smjeru, a to je onaj u kojem je stradao Schalke. Guerreiro je krajem prvog dijela na asistenciju Brandta povisio na 2:0, a isti je asistent bio i Hazardu koji je nakon kontre u 48. minuti povisio na 3:0. Priču je zaključio dvostruki strijelac Guerreiro u 63. minuti za velikih 4:0.

Image
[VIDEO] TIN JEDVAJ POGOTKOM VRATIO SVOJU MOMČAD U UTAKMICU: /

Pogledajte kakav je gol zabio Vatreni

Image
[VIDEO] TIN JEDVAJ POGOTKOM VRATIO SVOJU MOMČAD U UTAKMICU: /

Pogledajte kakav je gol zabio Vatreni

Pogodak Jedvaja

Za svoj je Wolfsburg zasjao danas i Tin Jedvaj. Hrvatski reprezentativac zabio je svoj drugi gol ove sezone. Poveli su Vukovi krajem prvog dijela, no u 54. minuti tračak nade domaćinima je dao Jedvaj svojim pogotkom. Pospremio je odbijanac u mrežu i činilo se da je preokret na pomolu. Zabio je Udoukhai, ali njegov je pogodak poništio VAR u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali zato nije Ginczekov u sudačkoj nadoknadi. Wolfsburg je u posljednji čas zabio i u grad Volkswagena odnio vrijedna tri boda.

Olmo na klupi

Nije večeras ništa polazilo za nogom Leipzigu. Ono što je trebala biti lagana pobjeda protiv fenjeraša, pretvorilo se u mučenje kod kuće. Dobro da nije bilo navijača jer su gosti poveli u 34. minuti, a sve do 77. minute imali su zlata vrijedan gol prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tad je Poulsen sjajno zabio, ali bilo je to dovoljno samo za bod. U posljednjim trenucima utakmice Freiburg je zabio, ali se VAR ispriječio njihovoj pobjedi.

Hoffenheim je osjetio kako je igrati bez ozlijeđenog Kramarića. Hertha ih je pomela kod kuće s 3:0, dok je bitka momčadi s dna ljestvice Fortune i Paderborna završila bez pogodaka. Sve golove pogledajte u nastavku članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Augsburg - Wolfsburg 1:2

Borussia Dortmund - Schalke 4:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortuna Dusseldorf - Paderborn 0:0

Hoffenheim - Hertha 0:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig - Freiburg 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Ipak nije uspio Augsburg zadržati. Wolfsburg je zabio na samom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Leipzig se vadi iz problema. Poulsen je zabio za 1:1. Dani Olmo još je uvijek na klupi.

75' Hertha je zabila i treći pogodak za potpuni potop Hoffenheima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Udoukhai je mislio da je zabio za preokret Augsburga no VAR mu je poništio pogodak zbog zaleđa.

60' U međuvremenu je Hertha zabila dva pogotka na gostovanju kod Hoffenheima koji se muči bez Andreja Kramarića. Također, Guerreiro je zabio za visokih 4:0 Dortmunda. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Tin Jedvaj zabio je za Augsburg jako važan pogodak u utakmici protiv Wolfsburga. Pogledajte što je napravio OVDJE.

47' Nismo ni ušli u drugi dio, a već je 3:0 za Dortmund. Ovaj put je u sjajnoj kontri Haaland proigrao Hazarda koji je sjajno pogodio za veliko vodstvo. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Ušli smo i u drugo poluvrijeme

HT Gotovo je prvo poluvrijeme uz dominaciju Dortmunda u Rurskom derbiju. Nadamo se golijadi u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Evo i drugog pogotka Guererro je zabio za 2:0 vodstvo Borussije Dortmund. Pogledajte njegov pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Vodi i Wolfsburg u gostima kod Augsburga, zabio je Steffen. Pogodak je predivan, pogledajte ga OVDJE.

31' Otvorilo se sve. Zabio je i Freiburg na gostovanju kod Leipziga. Gulde je strijelac, pogledajte njegov pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Evo i prvog pogotka! Hazard je ubacio za Haalanda i Borussia vodi 1:0 protiv Schalkea. njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:50 - Dok čekamo da padnu prvi golovi u prvoj Bundesligi, evo kako je izgledalo kad je pao prvi gol nakon koronapauze u drugoj Bundesligi:

15:30 - Počele su utakmice Bundeslige bez gledatelja, ali drago nam je da se vratio vrhunski nogomet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:00 - Valja napomenuti i da je na pomolu derbi u kojem se susreću tri hrvatska igrača. Za Augsburg je u prvom sastavu Tin Jedvaj, dok su kod Wolfsburga Brekalo i Pongračić u prvom planu. Dani Olmo je kod Leipziga na klupi:

RB Leipzig - Freiburg Live Score

14:30 - Za sat vremena nastavlja se Bundesliga, a sastavi su več poznati. U fokusu je, naravno, derbi Borussije Dortmund i Schalkea. evo kako će to izgledati na terenu:


Prošlo je 66 dana otkako smo gledali zadnju utakmicu njemačkog prvenstva. Sad nam se konačno popularna i jaka njemačka Bundesliga vraća na male ekrane. I našoj sreći nema kraja...

Image
Image

A picture taken on May 14, 2020 shows a view of the Signal Iduna Park stadium of Bundesliga football club Borussia Dortmund in Dortmund, western Germany., Image: 519301568, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia

Bundesliga se prva vraća nogometu - od liga petice

Bundeliga je prva od najjačih europskih i svjetskih nacionalnih nogometnih prvenstava koje se nastavlja nakon prekida zbog pandemije koronavirusa susretima 26. kola koji su na rasporedu u subotu i nedjelju. Ukupno će se danas odigrati šest dvoboja, u nedjelju dva, i u ponedjeljak jedan. Znači, ukupno devet susreta na rasporedu je u 26. kolu Bundeslige.


15:30 Augsburg - Wolfsburg

15:30 Bor. Dortmund - Schalke15:30 F. Dusseldorf - Paderborn15:30 Hoffenheim - Hertha15:30 RB Leipzig - Freiburg

18:30 E. Frankfurt - B. Monchengladbach


17.05. u 15:30 FC Koln - Mainz

18:00 Union Berlin - Bayern


18.05. u 20:30 W. Bremen - B. Leverkusen


Image
Image

A picture taken on May 5, 2020 in Dortmund, western Germany, shows the logo of German first division Bundesliga football club Borussia Dortmund at the entrance of the Signal Iduna Park. German football is waiting for the green light as during Chancellor Angela Merkel's crucial meeting with the Presidents of the Lander (regional states) on May 6, 2020 will be decided whether or not to allow the Bundesliga to resume, behind closed doors and on the basis of a draconian health protocol., Image: 517069878, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia

No, nastavak prvenstva donijet će i posebne mjere. Utakmice će se igrati bez publike na tribinama, što je nesumljivo udarac za nogomet kao takav. Jer, nogomet se igra upravo zbog navijača.

No, dvoboji će se moći gledati putem televizijskih prijenosa. Očekuje se da će ih ovog vikenda gledati milijardu fanova žednih pravog nogometa.

Image
Image

Svaka čast bjeloruskoj i nikaragvanskoj ligi koje su prkosile pandemiji koronavirusa, tim posljednjim nogometnim bastionima u ovo koronadoba, no Bundesliga je ipak svijet za sebe...

Rurski derbi na Westfalenu od 15 i 30

Već prvi dan nastavka Bundeslige donosi pravu poslasticu. U 15.30 u Dortmundu na kultnom Westfalenu Borussija dočekuje Schalke. Rurski derbi jedan je od najvećih i najžešćih u Europi i idealan je za nastavak natjecanja. Ovaj put ostat će bez spektakularne kulise kakvu ovaj kultni stadion u Dortmundu ima, ali možete ga gledati u izravnom prijenosu na Eurosportu 2. Samo pogledajte kako je to izgledalo u 26. listopada prošle godine na stadionu Schalkea u Gelsenkirchenu. Ta utakmica u sklopu 9. kola završila je bez golova 0:0, no na tribinama je bilo vruće, vladala je prava nogometna atmosfera. Bilo je spektakularno...

Image
Image

Gelsenkirchen, Germany, 1. Football- Bundesliga, 9. match day, FC Schalke 04 : Borussia Dortmund 0:0 am 26.10.2019 in Veltins-Arena Arena auf Schalke in Gelsenkirchen Ein vermummter Dortmunder Ultra-Fan verbrennt eine of den Schalker Ultra Fans gestohlene S04-Fan Flagge and hŠlt einen Pyro-Fackel in seiner Hand GemŠ§ den Vorgaben DFL German Football Liga ist es untersagt, in dem stadium und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form of Sequenzern und/oder videoŠhnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen.

*** Local Caption *** Â' pixathlon Contact: +49-40-22 63 02 60 , info@pixathlon.de//PIXATHLON_pixathlon_1157478/1910271517/Credit:Oliver Behrendt/SIPA/1910271519, Image: 479219237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Oliver Behrendt / Sipa Press / Profimedia

Image
Image

Gelsenkirchen, Germany, 1. Football- Bundesliga, 9. match day, FC Schalke 04 : Borussia Dortmund 0:0 am 26.10.2019 in Veltins-Arena Arena auf Schalke in Gelsenkirchen Dortmunder Ultra-Fans zÂ?nden Rauchbomben and brennen Pyro-Fackeln in ihrem fans of in Veltins-Arena. GemÂ?§ den Vorgaben DFL German Football Liga ist es untersagt, in dem stadium und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form of Sequenzern und/oder videoÂ?hnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen. Football: Germany, 1. Bundesliga, Gelsenkirchen - 26 Oct 2019, Image: 479473697, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Image
Image

Gelsenkirchen, Germany, 1. Football- Bundesliga, 9. match day, FC Schalke 04 : Borussia Dortmund 0:0 am 26.10.2019 in Veltins-Arena Arena auf Schalke in Gelsenkirchen Ein vermummter Dortmunder Ultra-Fan and einer Pyro-Fackel GemÂ?§ den Vorgaben DFL German Football Liga ist es untersagt, in dem stadium und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form of Sequenzern und/oder videoÂ?hnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen. Football: Germany, 1. Bundesliga, Gelsenkirchen - 26 Oct 2019, Image: 479473723, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Image
Image

Gelsenkirchen, Germany, 1. Football- Bundesliga, 9. match day, FC Schalke 04 : Borussia Dortmund 0:0 am 26.10.2019 in Veltins-Arena Arena auf Schalke in Gelsenkirchen Schalker Ultra- Fans prÂ?sentieren gestohlene Dortmunder Fahnen and Flaggen in Nordkurve Veltins-Arena auf Schalke in Gelsenkirchen. GemÂ?§ den Vorgaben DFL German Football Liga ist es untersagt, in dem stadium und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form of Sequenzern und/oder videoÂ?hnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen. Football: Germany, 1. Bundesliga, Gelsenkirchen - 26 Oct 2019, Image: 479473771, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Image
Image

Dortmund's supporters light pyrotechnics during the German First division Bundesliga football match between Schalke 04 and Borussia Dortmund in Gelsenkirchen, on October 26, 2019., Image: 479115165, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Image
Image

Schalke's supporters cheer during the German First division Bundesliga football match between Schalke 04 and Borussia Dortmund in Gelsenkirchen, on October 26, 2019., Image: 479115485, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Image
Image

Dortmund's supporters light pyrotechnics during the German First division Bundesliga football match between Schalke 04 and Borussia Dortmund in Gelsenkirchen, on October 26, 2019., Image: 479115166, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Eintracht - Borussia Monchengladbach od 18 i 30

Također, od 15 i 30 Kramarićev Hoffenhaim dočekuje Herthu, RB Leipzig Danija Olma Freiburg, dok će F. Dusseldorf i Paderborn odigrati svoju utakmicu.

Od 18.30 na istom programu je prijenos još jedne zanimljive utakmice, Eintracht - Borussia Monchengladbach. Inače, televizijaska mreža Sky ponudila je svojima pretplatnicima da utakmice Bundeslige prate sa izvornim zvukom ili sa zvukom koji nudi navijački ugođaj.

Ukoliko se odluče za izvorni zvuk sa praznih stadiona gledatelji će moći čuti samo međusobno dovikivanje između igrača i trenera, dok druga audio opcija nudi navijačku atmosferu, odnosno skandiranje i pjevanje navijača i njihove reakcije na zbivanja na terenu. Riječ je o unaprijed snimljenom materijalu koji će režija emitirati tako da pruži što stvarniji ugođaj.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo