KATASTROFA ČISTA / Vjerojatno nije moglo gore. Dinamo ostao bez najvećeg pojačanja vrijednog četiri milijuna eura i vraća se tek sljedeće godine!

Image

Hrvatski branič taman je počeo hvatati formu i dobro se uklopio u momčad, a onda je na Šubićevcu zadobio prijelom fibule i potrgao je ligamente

29.8.2022.
13:01
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 7. kola HNL-a kao gosti svladali Šibenik sa 2-1 (1-1). Dinamo je poveo golom Luke Ivanušeca (35), na 1-1 poravnao je Marcos Mina (37), da bi tri boda zagrebačkog sastavu osigurao Bruno Petković (68-11m).

Ipak, Dinamu će ova pobjeda biti baš gorka jer ostali su bez najvećeg ovosezonskog pojačanja i igrača kojeg su platili čak četiri milijuna eura, Boška Šutala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski branič taman je počeo hvatati formu i dobro se uklopio u momčad, a onda je na Šubićevcu zadobio prijelom fibule i potrgao je ligamente u zglobu desne noge. Šutalo je operiran po hitnom postupku, ali ga čeka strahovito dug oporavak.

Kada su ovakve ozljede u pitanju, ako niste kojim slučajem genetski fenomen poput Zlatana Ibrahimovića, oporavak traje najmanje šest mjeseci, a nakon toga se mora proći prvo lak trenažni proces i postepeno uvođenje u igru, što bi značilo da se Šutalo vraća tek sljedeće godine i to možda u finišu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nema tko nije ozlijeđen ili načet

Šutalo je, podsjećamo, u Dinamo stigao ozlijeđen i tek nedavno se priključio ekipi, a što se Dinama tiče vjerojatno im nije mogla gore krenuti sezona kada su u pitanju obrambeni igrači.

Modri i inače imaju problema s ozljedama braniča, prošle sezone nastradao je Dino Perić i nije ga bilo gotovo cijele godine, Teophile-Catherine također ima problema s povredama, a pokazalo se da i Rasmus Lauritsen nije baš najčvršći. Ove sezone već je ozlijeđen Josip Šutalo, a nedavno se vratio Dino Perić koji se početkom sezone lakše povrijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŽAK RASPORED /

Ma ovo nije humano. Pogledajte koliko će Dinamo odigrati utakmica u samo 11 dana i to sve odreda vrlo teških

Image
TEŽAK RASPORED /

Ma ovo nije humano. Pogledajte koliko će Dinamo odigrati utakmica u samo 11 dana i to sve odreda vrlo teških

U prvu ekipu se tako, silom prilika, vratio već gotovo otpisani Emir Dilaver, i sada bi vrlo lako on mogao biti glavni u zadnjoj liniji. Dobra je vijest što je Dilaver u solidnoj formi i utakmicu s Bodom je odigrao sjajno, a dobar je bio i protiv Šibenika.

No, to što su ključni obrambeni igrači izvan pogona na dulje vrijeme, znatno će utjecati na performanse Dinama u Ligi prvaka i HNL-u jer čeka ih ubojito težak raspored u narednim tjednima, a obrana im je vrlo tanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo