VIDEO: / Veliki preokret u Madridu, Real na koljenima!

Za Real je sve izgledalo savršeno nakon prvih 45 minuta. Imali su vodstvo od 1:0 protiv ljutog rivala, ali nastavak je donio sasvim drugu sliku.

18.1.2012.
13:20
VOYO logo

Madrid, Santiago Bernabeu. Gledatelja: 80.000

Strijelci: 1:0 - Ronaldo (11), 1:1 - Puyol (48), 1:2 - Abidal (77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid: Casillas; Altintop, Carvalho, Ramos, Coentrao; Pepe (79. Granero), Xabi Alonso, Diarra (66. Özil); Ronaldo, Benzema, Higuain (66. Callejon)

Barcelona: Pinto, Daniel Alves, Pique, Puyol, Abidal;, Iniesta, Busquets, Xavi (85. Thiago), Fabregas (88. Cuenca); Messi, Sanchez (82. Adriano)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u prvih 45 minuta uputio samo jedan udarac u okvir gola Barcelone, ali i to im je bilo dovoljno za vodstvo od 1:0. Strijelac pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 11. minuti.

Nakon toga na terenu se mogla vidjeti samo Barcelona, ali oni su na izjednačenje morali čekati do početka nastavka, kada je nakon ubacivanja Xavija iz kuta glavom pogodio Puyol. Katalonci se nisu zadovoljili time, nego su krenuli i po drugi gol, koji je stigao u 77. minuti. Lionel Messi je poslao fenomenalnu loptu u prostor za Erica Abidala, koji je pogodio pokraj nemoćnog Casillasa za veliko slavlje Barce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Barcelona je u nastavku preokrenula vodstvo Reala i slavila na Santiago Bernabeu sa 2:1, te je napravila veliki korak prema polufinalu španjolskog kupa.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Posljednja izmjena u sastavu Barcelonu. Iz igre je izašao Fabregas, a posljednje minute dobio je Isaac Cuenca.

85' - Iz igre je izašao Xavi. Umjesto njega u igru je ušao Thiago Alcantara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Prva zamjena u Barceloni. Umjesto Sancheza u igru je ušao Adriano.

79' - Posljednja izmjena u Realu. Umjesto Pepea posljednjih 10-ak minuta igrat će Granero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOOOOOOLLLLLL za Barcelonu. Leo Messi odlično je vidio ulazak Erica Abidala iza obrane Reala, a branič Barce je lijepo poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Casillasa za veliko slavlje Katalonaca na Santiago Bernabeu.

70' - Busquets neprecizan pred vratima Reala. Nakon još jednog ubacivanja Xavija ovog je puta nečuvan ostao Sergio Busquets, ali je njegov udarac otišao iznad vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Callejon ušao i odmah požutio. Srušio je Messija i ušao u sučevu knjižicu.

66' - Prve izmjene u Realu. Umjesto Diarre i Higuaina u igru su ušli Özil i Callejon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Zaoštrilo se u Madridu. Ovog puta požutio je Fabio Coentrao.

58' - Benzema odlično pucao glavom. Nakon ubacivanja Diarre odlično je glavom pucao Benzema iz blizine, ali je njegov udarac odlično obranio Pinto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Drugi žuti za igrače Barcelone! U sučevu knjižicu ušao je Busquets.

54' - Iniesta pogodio vratnicu. Iniesta i Fabregas lijepo su izigrali obranu Reala i izbacili Iniestu u vrlo izglednu priliku, ali njegov je udarac zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - GOOOOOOOOOLLLLL za Barcelonu. Katalonci su puno odlučnije krenuli u nastavak, a kao nagrada nakon samo tri minute stigao je izjednačujući pogodak. Xavi je ubacio iz kuta, a Puyol je bio najviši u kaznenom prostoru Reala i glavom svladao Ikera Casillasa.

46' - Počelo je drugih 45 minuta. S centra su krenuli nogometaši Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. U prvom El Clasicu u novoj godini Real Madrid nakon 45 minuta vodi protiv Barcelona. Vodstvo im je u 11. minuti donio Cristiano Ronaldo, a zanimljivo da je to jedini udarac Kraljevskog kluba prema vratima Katalonaca.

45' - Zaprijetio je Fabregas. Posljednju priliku u prvom dijelu imala je Barca, ali je udarac Cesca Fabregasa otišao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Real je zbijen na svoju polovicu. Barcelona je u potpunosti zagospodarila terenom, ali ne mogu ozbiljnije ugroziti vrata Ikera Casillasa. Svi njihovi pokušaji staju na 30 metara od gola Reala.

33' - Casillas spasio Real. Messi je dao lijepu loptu u prostor za Cesca Fabregasa, koji je ušao iza obrane Kraljevskog kluba. Situaciju je riješio vratar Reala Iker Casillas, koji je izašao izvan kaznenog prostora i glavom očistio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Iniesta promašio nemoguće. Izigrali su igrači Barcelone obranu Reala, a Iniesta je ostao nečuvan na sedam osam metara iskosa. Nažalost navijača Barce, njegov je udarac otišao pored gola.

26' - Messi zaprijetio prvi put. Argentinac je uputio svoj prvi udarac, ali otišlo je to tik uz vratnicu Casillasova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Ronaldo opet pobjegao obrani Barce. Ponovno je Portugalac izmakao obrani Katalonaca, ali je otišao previše u stranu, pa je jedino mogao uputiti dodavanje u sredinu za Higuaina. Bilo je to jako slabo, pa je obrana Barce otklonila opasnost.

21' - Prvi žuti karton za igrače Barcelone. Pique je u zraku laktom udario Pepea i zbog toga je ušao u sučevu knjižicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Žuti karton za Pepea. Zbog prekršaja na Busquetsu dobio je Portugalac u redovima Kraljevskog kluba.

17' - Alexis mogao ekspresno izjednačiti. Nakon ubacivanja FabregasaAlexis Sanchez pobjegao je iza obrane Reala, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - GOOOOOOOLLLLL za Real. Ronaldo je pobjegao obrani Barcelone, točnije Piqueu i lijepo odmjerenim udarcem pogodio iskosa s lijeve strane u suprotni kut Pintova gola.

9' - Real se oslobodio početnog pritiska Barce. Nakon što su na samom početku bili u podređenom položaju, nogometaši Reala preuzeli su inicijativu, ali nisu ozbiljnijie ugrozili vrata Pinta.

5' - Barca zagospodarila terenom. Igrači Pepa Guardiole su od prve minute preuzeli inicijativu, ali zasad se sve svodi na dodavanja na sredini igrališta ili duga dodavanja prema napadu.

1' - Počela je utakmica na Santiago Bernabeu. Barcelona je imala prvi napad, ali vrlo brzo su izgubili loptu.

Najbolji svjetski nogometaš će, naime, odigrati jubilarni 300. službeni dvoboj u dresu katalonskog kluba.

Prvi je put u službenoj utakmici tada 17-godišnji Messi za Barcelonu nastupio u gradskom derbiju protiv Espanyola, 16. listopada 2004., a priliku mu je pružio nizozemski trener Frank Rijkaard.

Do danas je argentinski čarobnjak skupio 299 službenih nastupa za aktualnog europskog prvaka i ostvario doista nevjerojatan učinak od 213 pogodaka i 88 asistencija.

Međutim, ni to nije sve. Ukoliko u srijedu navečer svlada Ikera Casillasa u prvoj utakmici četvrtfinala španjolskog Kupa kralja, izjednačit će se s Cesarom kao najbolji strijelac Barcelone u sudarima protiv Reala.

Cesar je u El Clasicima skupio 14 pogodaka, a Messi je zasad 13 puta tresao mrežu. Izvjesno je, dakle, da će, možda već u srijedu prestići Cesara, a nakon toga slijedi lov i na naslov najboljeg strijelca uopće u okršajima dvaju najvećih španjolskih klubova.

U ovom trenutku ta titula pripada velikom Alfredu di Stefanu (18 golova), a ispred je i još jedna Realova legenda, danas nogometaš Schalkea, Raul Gonzalez (15).

Trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola uoči okršaja s Realom procijenio je da će poraz zasigurno ostaviti trag na onom tko izgubi.

"Očekujem vrlo izjednačenu utakmicu. Real je apsolutno najteži i najzahtjevniji protivnik kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi natjecanja i protiv njih nitko, pa tako niti mi, ne može biti favorit. Mislim da će momčad koja izgubi ove dvoboje u Kupu kralja biti uzdrmana, a vremena za oporavak nema puno, pa bi negativan rezultat mogao prouzročiti dugoročnije loše posljedice za poraženu momčad", smatra Guardiola.

Više o temi: specijal-201102150360004-Nogometne legende

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo