VIDEO: / Seoska proslava o kojoj bruji cijela Srbija!

'Malo selo nadomak Čačka, Ježevica... Na prvu 'loptu' možda zvuči nepoznato, ali i te kako je čuveno i poznato, naročito u nogometnom svijetu.

21.5.2011.
19:01
VOYO logo

Tako počinje tekst u kojem je na stranici Crvene Zvezde detaljno opisan antologijski posjet Roberta Prosinečkog rodnom mjestu svoje majke Emilije kod Čačka. Antologijski zato što je Prosinečki u Ježevici dočekan kao kakav državnik ili velikodostojnik, ali naravno, u skladu s običajima mještana.

Bile su to filmske scene. Skupilo se cijelo selo, djeca i starci u crveno-bijelim dresovima.., okićeni automobili, trubači koji su po njegovu ulasku raspalili 'Đurđevdan', uglavnom, pravi spektakl...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo prvi dolazak Prosinečkog u Ježevicu poslije 20 godina i valjalo je obilježiti ga na spektakularan način. Prosinečkog su dočekali trubači obučeni u crveno-bijele dresove, uz nezaobilazan 'Đurđevdan'. Snažan aplauz ispratio je Prosinečkog u kuću majke Emilije, a onda i na igralište gdje su sve prisutne folklornom točkom zabavili preslatki mališani pjevajući u glas 'Igrale se Delije'. Svuda okolo priče mještana o našem treneru, o tome kakav je bio kad je bio mali. Školska drugarica njegove majke, Leposava Brijanac je emotivno, baš kao i Zvezdin trener, doživela taj dan. Donijela je slike s vjenčanja Roberta Prosinečkog i ponosno ih pokazivala uz neizostavan komentar 'tako dobar čovek se rijetko rađa'", detaljno je ovaj događaj opisan na klupskoj stranici

"Uzbuđen sam. Emocije su velike, ovdje sam počeo igrati nogomet... Predivno je poslije toliko godina vidjeti stare prijatelje, sresti se s rođacima. Drago mi je što sam ovdje", rekao je Prosinečki te dodao kako je zatečen brojem ljudi koji su se okupili u selu kako bi ga pozdravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da ovde ima puno navijača Zvezde, ali nisam mogao sanjati da će ovdje biti baš ovoliko ljudi. Kad god budem imao vremena doći ću u Ježevicu", obećao je Žuti i zaključio sjećanjem koje je izazvao pogled na nogometno igralište.

"Na ovom terenu smo bili po cijeli dan, i koliko se sjećam, igrao se odličan nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105181071006 arti-201105020226006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo