VIDEO: / Pletikosa spasio Bilića od novih muka!

Iako to nije bila partija za pamćenje, Hrvatska je u Parizu izgledala puno bolje nego u Tbilisiju.

30.3.2011.
1:09
VOYO logo

Dvoboj na gotovo ispunjenom Stade de Franceu hrvatski reprezentativci počeli su puno angažiranije nego u Tbilisiju. U početnim minutama držali su više loptu u posjedu, ali pravih prilika za pogodak nisu imali. Niti Francuzi nisu bili puno opasniji, osim neočekivanog agresivnog Florenta Maloude.

Igrač Chelseaja je samo u prvom poluvremenu triput grubo uletio u noge Bilićevim izabranicima, a zbog krvničkog starta na Ivanu Perišiću u 32. minuti mogao je i trebao dobiti crveni karton. Francuz je svom težinom kopačkom (namjerno) nagazio mladog hrvatskog napadača, no irski sudac Alan Kelly, koji je bio na samo nekoliko metara od mjesta događaja, nije svirao niti prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 37. minuti su domaćini imali najbolju priliku prvoga dijela, Menez je probio desnu stranu hrvatske obrane, ubacio na potpuno usamljenog Benzemu, no napadač Reala je neobjašnjivo s pet metara pucao preko vrata. Hrvatska je uzvratila u 42. minuti preko Perišića koji se otresao Mexesa i izašao sam pred Llorisa, no francuski vratar je pročitao njegov plasirani udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu drugoga dijela Pletikosa je zamijenio Runju, koji je vrlo rano dobio nezgodan udarac u tijelo, dok je Rakitić ušao umjesto Strinića. Zanimljivo je da je bivši lijevi bočni Hajduka odigrao samo 21 minutu zamijenivši još u prvom poluvremenu ozlijeđenog Pranjića.

I u nastavku smo gledali sličnu igru, Hrvatska je prva zaprijetila nakon akcije Kranjčara i Rakitića, no vezni igrač Seville je pucao tik uz lijevu vratnicu. U 67. minuti vratnica je spasila i Bilićevu momčad nakon fantastičnog slaloma braniča Ramija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici susreta svaka reprezentacija je imala po jednu odličnu šansu. Prvo je Rakitić sjajnom loptom pronašao Petrića kojeg je u zadnji čas istrčavanje spriječio Lloris, dok je najveću priliku za gol ipak propustila Francuska. Loic Remy je pobjegao hrvatskog obrani, izašao sam pred Pletikosu, koji je fenomenalnom reakcijom vjerojatno spriječio poraz Hrvatske.

Tako je Slaven Bilić sačuvao jednu tradiciju u svom izborničkom mandatu - nikada nije izgubio dvije utakmice u nizu, a treba reći da su njegovi izabranici u Parizu izgledali puno borbenije, agresivnije, opasnije i angažiranije nego protiv Gruzije. Briljantnu utakmicu odigrao je rutiner Josip Šimunić, Pletikosa je bio sjajan u drugom dijelu, Srna i Modrić rastrčani, a jedino su opet zakazali napadači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljska utakmica Pariz. Stade de France. Suci: Alan Kelly, MacGraith, Douglas (svi Irska).

FRANCUSKA (4-2-3-1): Lloris - Clichy, Mexes, Rami (Sakho, 90+5), Reveillere - A. Diarra, Matuidi (M'Vila, 87) - Menez (Remy, 59), Nasri (Gourcuff, 87), Malouda (Ribery, 59) - Benzema (Gameiro, 75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA (4-4-1-1): Runje (Pletikosa, 46) - Ćorluka, Lovren, Šimunić, Pranjić (Strinić, 24, Rakitić, 46) - Srna (Vida, 79), Vukojević, Modrić, Kranjčar - Perišić (Petrić, 71) - Jelavić (Kalinić, 56).

Vezani članci:

arti-201103290117006 arti-201103290109006 arti-201103280550006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo