VIDEO: / Ovako je Messi otpratio legendu u povijest!

U oproštajnoj utakmici s trenerom Pepom Guardiolom, nogometaši Barcelone osvojili su 26. puta u povijesti španjolski Kup kralja.

26.5.2012.
0:48
VOYO logo

Emotivno je kraj dočekao Pep Guardiola, kojem je ovo bila zadnja utakmica na klupi Barcelone. Išao je od igrača do igrača, zagrlio svakoga i valjda svima koji su tu bili zahvalio na svemu. Bio je to Pepov 14. trofej s Barcelonom u četiri sezone, a Barça ga je ugrabila praktički već u 25. minuti utakmice, kada je Pedro zabio svoj drugi gol na utakmici za, kako se pokazalo, konačnih 3:0.

Baski su, tako, izgubili i drugi veliki finale ove sezone s 3:0. Istim rezultatom ih je u finalu Europa lige 9. svibnja svladao Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1aUDpmUB5Y34Soq4
szólj hozzá: Barca vs Athletic 1:0 Pedro

Sve najzanimljive u finalnoj utakmici zbivalo se u prvom poluvremenu. Barça je povela već u 3. minuti. Nakon kornera s desne strane, lopta se sretno odbila do Pedra koji je poentirao s nekih 10 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti, Iniesta je sjajno proigrao u prostor Lionela Messija, koji je zabio iskosa s desne strane iz blizine snažnim udarcem u bliži kut. Argentincu je to bio nevjerojatni 73. pogodak ove sezone za Barcelonu u svim natjecanjima. Zanimljivo da u prethodnih pet nastupa u Kupu kralja nije bio strijelac. Konačnih 3:0 postavio je Pedro preciznim udarcem s oko 20 metara u 25. minuti.

Nakon toga je sudac trebao dosuditi penal za Athletic, kada je u svom kaznenom prostoru Pique povukao za majicu i srušio Llorentea. Da je tom prilikom Athletic zabio, a Pique dobio crveni karton, utakmica bi sigurno bila puno zanimljivija do kraja. Nije se dogodilo, pa je Barcelona utakmicu mirno privela kraju, a onda je slavlje za Guardiolu i njegove igrače moglo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni je to u 36. finalu bio 26. naslov u Kupu kralja. Athletic je također igrao 36. finale, ali je ostao na 23 naslova, zadnji još 1984. godine.

specijal-201102150360004-Nogometne legende

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo