VIDEO: / Katastrofa! Dinamo postao najgori ikada!

Dinamo je na oproštaju od Lige prvaka doživio najteži poraz.

8.12.2011.
0:48
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000. Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Strijelci: Kovačić (40')/ Gomis (45', 46', 52', 70), Gonalons (47'), Lopez (64'), Briand (75')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Ademi, Ibanez, Leko, Calello, Sammir, Badelj, Kovačić, Beqiraj

Lyon: Lloris, Lovren, Cissoko, Kone, Dabo, Fofana, Gourcuff, Lacazette, Gonalons, Gomis, Briand Lyon je održao obećanje dano uoči 6. kola Lige prvaka i sraza s hrvatskim prvakom rekavši da će ga 'nakantati'. Modri su na oproštaju od Europe poniženi sa 7:1 iako se nakon prvih 45 minuta katastrofa takvih razmjera nije naslućivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po hladnom vremenu u Maksmiru se na oproštaju od Europe skupilo oko 15 tisuća gledatelja, a Modri su se na početku utakmice lako nosili s prijetnjama gostiju koje su otklanjali bez većih problema.

Jerko Leko je već u 28. minuti utakmice zaradio drugi žuti karton i napustio travnjak, a Dinamo je i s igračem manje uspio povesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmty0u?logo=0&hideInfos=1

Igrala se 40. minuta kada je Beqiraj dobio fantastičnu loptu iz sredine, ostao sam na 10-tak metara i opalio po sredini vrata. No, njegov udarac fantastično brani Lloris, lopta se odbija ponovo do njega, on je opet pucao, Lyonov vratar opet obranio, a na novi odbijanac je naletio Mateo Kovačić i iz trećeg pokušaja doveo Dinamo u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, veselje domaćina trajalo je samo pet minuta. Na samom kraju poluvremena Cissokho je prošao po lijevoj strani i uputio ubačaj u peterac, no na putu do gola Vrsaljko ga je pokušao blokirati, ali je samo prebacio Kelavu. Lopta je pala točno na crtu gdje je dotrčao Gomis i ugurao je u mrežu.

Modri u svlačionici u poluvremenu vjerojatno nisu mogli ni sanjati kakav ih horor očekuje u nastavku, a gosti su u samo pet minuta zabili tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 47. Kelavu matirao Gomis, minutu nakon toga Gonalons, dok je u 52. strijelac opet bio Gomis.

Golijada se nastavila u 64. minuti kada je mrežu Dinama zatresao Lisandro Lopez, dok je šest minuta kasnije svoj četvrti gol zabio Gomis i povećao prednost na 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan udarac Modrima je zadao Briand koji je u 75. minuti zabio za 7:1.

Dinamo je tako neslavno završio svoj nastup u Ligi prvaka nakon 12 godina, a protivnici su ga svi redom 'našamarali' te je natjecanje završio s gol razlikom 3-22!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine D Ajax je na svom terenu izgubio od Reala s 3:0 te će europske nastupe nastaviti u Europskoj ligi.

Kraljevski klub je s maksimalnim učinkom, šestom uzastopnom pobjedom, okončao svoj nastup u skupini. U Amsterdamu je svladao Kopljanike i tako pomogao Lyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jose Callejon bio je dvostruki strijelac za Real. U 14. minuti zabio je prvi, a u drugoj minuti sudačke nadoknade i svoj drugi, a Realov treći gol. U međuvremenu je u 41. minuti mrežu zatresao i Gonzalo Higuain.

Dinamo – Lyon 1-7 (Kovačić 40 / Gomis 45, 48, 52, 70, Gonalons 48, Lisandro 64, Briand 75) Ajax – Real Madrid 0-3 (Callejon 14, 90+2, Higuain 41)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Real Madrid 18 (+17), 2. Lyon 8 (+2), 3. Ajax 8 (0), 4. Dinamo 0 (-19)

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo