MA NAJJAČI JE / Kloppov video postao veliki hit na Instagramu. Objašnjavao veliki problem u nogometu i usput je sve nasmijao

Image
Image

Održao je vrlo zanimljiv govor o jednoj od gorućih nogometnih tema

4.11.2021.
8:46
VOYO logo

Sa savršene četiri pobjede iz četiri utakmice skupine B nogometaši Liverpoola su se plasirali u osminu finala Lige prvaka. Nakon po jedne pobjede protiv Milana i Porta igrači engleske momčadi su drugi put nadjačali madridski Atletico kojeg su ovaj put, na svom Anfieldu, svladali 2-0.

Utakmica je, zapravo, bila gotova nakon samo dvadeset minuta igre. Toliko je trebalo Liverpoolu da zabije golove (Jota u 13. i Mane u 21. minuti). U 36. minuti su madridska kola dodatno skliznula nizbrdo jer je isključen Felipe i time je označena predaja gostiju. Od 69. minute za goste je igrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko. Liverpool drži vrh ljestvice s 12 bodova. Porto ima pet, Atletico četiri, a Milan samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice pred kamere je stao menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, koji je održao vrlo zanimljiv govor o jednoj od gorućih nogometnih tema, pretrpanosti rasporeda i umoru nogometaša. No, prvo se malo našalio i nasmijao sve.

Novinar CBS-a ga je pohvalio i rekao kako se mnogi treneri u svijetu dive njegovim trenerskim vještinama, a Klopp je imao sjajnu repliku. "Pa Ted Lasso me spomenuo i to mi je bolje nego da sam dobio nekakav trofej za najboljeg menadžera", ispalio je Klopp i nasmijao novinara. Inače, Ted Lasso je lik iz istoimene serije, a riječ je o Amerikancu, nogometnom menadžeru, koji dobiva priliku voditi londonskog Premierligaša i da vam ne "spojlamo", uglavnom serija je vrlo duhovita, glumačka postava je sjajna i pokupila je brdo nagrada, a eto gleda ju i Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi više ne treniramo'

No, nakon toga se Klopp malo uozbiljio i progovorio o problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu igrače održati svježima, to nije moguće, jer raspored je takav da ide protiv nas. Treba nam puno sreće. Mi zapravo više ne treniramo, samo se oporavljamo i onda dolazi sljedeća utakmica s West Hamom. Dečki koji su danas igrali su nešto malo trenirali, ali kada igrate u ovom ritmu, nemoguće je održati igrače svježima. Zato jesam zagovornik toga da se smanji broj utakmica", rekao je Klopp i zatim nastavio.

"Nogomet bi bio puno bolja igra kada bi nama trenerima dozvolili da više radimo s igračima i razvijamo igru. S tehničke strane igrači bi mogli pokazati koliko su dobri, a s fizičke strane bi to sasvim drugačije izgledalo. Mogli bismo promijeniti čak šest sustava igre u jednoj utakmici, ali nemamo vremena to istrenirati. Zato nam je teško. No, svim velikim ekipama je isto pa je samim time natjecanje pošteno", zaključio je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo