VIDEO: / City razbio United na Old Traffordu!

U derbiju 9. kola engleske nogometne lige Manchester City je na Old Traffordu pregazio United s čak 6-1.

23.10.2011.
18:40
VOYO logo

Gosti su u zadnjih 30 minuta utakmice utrpali momčadi Alexa Fergusona pet pogodaka, a da je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u još dvije vrlo izgledne situacije bio precizniji, mogli su dostići katastrofu koju su upravo Crveni vragovi početkom sezone priuštili Arsenalu.

Momčad koju je na početku susreta na teren poslao Roberto Mancini pokazala je koliko snažan kadar ima Manchester City budući su na klupi ostali igrači poput Samira Nasrija i Edina Džeke, dok su napad gostiju predvodili Agüero i Balotelli. I upravo je kontroverzni talijanski reprezentativac donio prednost gostima u prvom poluvremenu kada je jednu povratnu loptu upućenu od Milnera s lijeve strane lijepo plasirao u donji lijevi kut vratara De Gee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=cc3UWSbiQEwtcfQl
szólj hozzá: Man United 0-1 Man City

Ključni moment dvoboja dogodio se na samom početku nastavka kada je Balotelli pored braniča Uniteda Jonnyja Evansa krenuo potpuno sam prema golu, a ovaj ga rukom povukao i srušio. Sucu Marku Clattenburgu nije preostalo drugo nego da Evansu pokaže izravan crveni karton i put u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je vrlo brzo uspostavio potpunu dominaciju, a u 60. minuti Balotelli je sjajan nastup upotpunio drugim pogotkom na asistenciju Milnera. Samo devet minuta kasnije njegov kolega u napadu gostiju, Argentinac Agüero, upisuje se u listu strijelaca na precizno dodavanje Richardsa s desnog boka.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=C9ZYbRZ3wK9usJs2
szólj hozzá: Ma0-2Mc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vodstva 3:0 menadžer Cityja Mancini iz igre je izvadio do tada najboljeg pojedinca na terenu Balotellija, a posljednjih pola sata ukazao povjerenje Edinu Džeki koji je već u prvom kontaktu s loptom uputio dobar udarac lijevom nogom, a lopta je za samo par centimetara prošla pored lijeve vratnice već svladanog De Gee.

Ipak, malo nadu domaćim navijačima koji su u šoku promatrali što se događa s njihovom momčadi pružio je Fletcher koji je krasno plasiranim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio lijeve rašlje gola Manchester Cityja i smanjio na 3:1 desetak minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=yhQBxiTAzkXlqOi8
szólj hozzá: Ma0-3Mc

No, u završnici su gosti dotukli najvećeg rivala. Prvo je Džeko na dodavanje Lescotta povisio na 4:1 u 89. minuti. Već u slijedećem napadu obrana Uniteda koja je već bila u potpunom rasulu ponovo je kapitulirala, zabio je Silva na asist Džeke, koji je u 3. minuti sudačke nadoknade na dodavanje upravo Silve svojim osmim premierligaškim golom sezone postavio konačnih 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo, da je u sudačkoj nadoknadi Džeko malo iskosa s lijeve strane neometan propustio zabiti hat-trick.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=mvB0LHRCY5x1NO9q
szólj hozzá: ManU 1-4 MaNC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjeni spektakularne utakmice na Old Traffordu Arsenal je nastavio oporavak na ljestvici svladavši Stoke 3:1, premda su gosti držali 1:1 do zadnjih 20 minuta ogleda. No tada je u igru ušao Robin Van Persie i s dva pogotka osigurao nova tri boda Topnicima.

Vezani članci:

arti-201110210766006 arti-201110210767006 arti-201110210830006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo