VELIKI OBRAT: / Sud omogucio Barceloni da u nedjelju proslavi naslov

14.5.2015.
13:39
VOYO logo

Podsjetimo, Spanjolski nogometni savez (RFEF) objavio je prekid odigravanja svih utakmica od 16. svibnja zbog nesuglasica s Vladom, odnosno Ministarstvom sporta oko raspodjele prihoda od televizijskih prava. Strajk je podrzao i Sindikat nogometasa (AFE), ali Visoki sud ga je u cetvrtak proglasio nelegalnim i naredio odigravanje utakmica.

Vlada je 30. travnja predlozila novi zakon kojim bi se o raspodjeli prihoda od televizijskih prava u buducnosti trebalo odlucivati drugacijim sustavom. Konkretno, najuspjesniji i najbogatiji klubovi poput Real Madrida i Barcelone vise ne bi mogli pojedinacno pregovarati o vlastitim ugovorima o emitiranju svojih utakmica. Iako je veci dio javnosti pozdravio novi zakon, ocjenjujuci ga pravednijim, RFEF i AFE smatraju da se njime zanemaruju brojna druga vazna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka Visokog suda znaci da Barcelona na nedjeljnom gostovanju kod Atletica moze potvrditi naslov prvaka. Katalonci uoci pretposljednjeg kola imaju cetiri boda prednosti pred Real Madridom koji predstojeci vikend gostuje kod Espanyola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo