VELIKA VIJEST S JAVNE TELEVIZIJE: / HRT otkupio prava na prijenos utakmica na Europskom prvenstvu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon kvalifikacija na Novoj TV, utakmice Vatrenih na glavnom turniru moći će se gledati na HRT-u

28.11.2019.
11:11
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska radiotelevizija otkupila je prava na prijenos utakmica s Europskog prvenstva sljedeće godine.

"Hrvatska radiotelevizija sa iznimnim zadovoljstvom objavljuje kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Od početka nadmetanja za prava emitiranja, HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje Hrvatske nogometne reprezentacije", stoji u objavi na stranici HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radit ćemo ekskluzivno hrvatsku reprezentaciju, a svaka od 51 utakmice je u igri'', rekao je Kovačević na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će HRT intenzivno pratiti Europsko prvenstvo uz utakmice, goste u studije i javljanja s terena naglasivši i da prijenosom EP-a neće biti ugrožen javni sadržaj koji HRT kao javna radiotelevizija treba pružiti svojim gledateljima.

Isti format

UEFA je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa, u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Kvalifikacije na Novoj TV

S HRT-a su naglasili kako će već ove subote 30. studenoga na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba, a Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bismo mogli gledati Euro na HRT-u objavili smo prošli tjedan.

Image
HOĆEMO LI GLEDATI VATRENE NA EURU U PRIJENOSU HRT-A? /

Počeli su pregovori, žele osigurati sve utakmice

Image
HOĆEMO LI GLEDATI VATRENE NA EURU U PRIJENOSU HRT-A? /

Počeli su pregovori, žele osigurati sve utakmice

Kvalifikacijske utakmice za europsku smotru mogli smo pratiti u prijenosu Nove TV (ili njihovog zabavnog kanala Doma TV-a). Taj je kanal otkupio prava od Sportkluba koji ih je prvotno imao u svojem vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori sa Sportklubom

A kao na utakmice u kvalifikacijama, Sportklub je imao pravo i na utakmice s Europskog prvenstva.

Hrvatska radiotelevizija željela je napraviti isto kao Nova i kupiti prava prijenos utakmica s Eura, u čemu je sada i uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo