VELIKA VEČER: / Real Madrid srušio Barcelonin rekord, Navas za povijest

Image
Foto: AFP

Pobjedom protiv PSG-a (1:0) u 4. kolu Lige prvaka nogometaši Real Madrida osigurali su plasman u osminu finala. Ujedno su u srijedu navečer porušili i nekoliko rekorda.

4.11.2015.
8:55
AFP
VOYO logo

Madriđani su nakon okršaja protiv PSG-a neporaženi u 19 uzastopnih utakmica grupne faze natjecanja što nije uspjelo nijednom klubu dosad. Srušili su time rekord svoga najvećeg rivala Barcelone koja je bila neporažena u 18 utakmica zaredom, u razdoblju od studenog 2009. do listopada 2012. godine. Baš u listopadu 2012. je Real posljednji put izgubio u grupnoj fazi, bolja je bila Borussia Dortmund.

Nesavladivi Navas

Osim toga, Kraljevski klub je deveti put u povijesti osigurao plasman u drugi krug Lige prvaka nakon prve četiri utakmice u skupini. To ga također čini rekorderom ovoga natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloga za zadovoljstvo ima i Realov vratar Keylor Navas. Kostarikanski čuvar mreže još uvijek nije primio gol u najelitnijem kontinentalnom natjecanju. Branio je dosad u šest utakmica i u svih šest je sačuvao mrežu čistom, četiri puta u ovoj sezoni i dvaput u prošloj. Prvi je golman u povijesti Lige prvaka koji u uvodnih šest utakmica nije primio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo