VELIČANSTVENI SLAVEN BILIĆ: / 'Taktički genije. Odgovorio je na sve izazove Premier lige'

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Slaven Bilić i njegov West Ham u srijedu navečer pobijedili su Tottenham, te su na taj način pomogli Leicesteru da zadrži vodeću poziciju u Premir ligi upravo ispred momčadi Mauricia Pochetinha.

3.3.2016.
10:33
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Ovom pobjedom West Ham je zadržao šesto mjesto na tablici, ali se opet uključio u borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Sada zaostaju samo jedan bod iza četvrtoplasiranog Manchester Cityja i petoplasiranog Uniteda. Bilićeva pobjeda nad Tottenham dobila je puno prostora u engleskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje predstave

Londonski Standard, čiji je Bilić povremeni kolumnist piše da su Bilićevi igrači protiv Chelseaja, Manchester Cityja, Liverpoola i sada Tottenhama odigrali najbolje utakmice posljednjih godina. Osvrčući se na činjenicu da se klub krajem sezone seli sa stadiona u Upton Parku nakon 112 godina pišu da bi savršen oproštaj bio plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navode da je West Ham simbol revolucije srednje jakih klubova koji imaju veliki utjecaj na borbu za vrh.

Navijači ga obožavaju

Što se tiče utakmice navode kako je Bilićeva odluka da igra s trojicom braniča zaustavila Tottenhamove napadače. Osvrnuli su se i na vezu Bilića i navijača, koji su ga posebno zavoljeli zbog strasti koju pokazuje tijekom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavili napadače

The Sun navodi podatak da je Tottenham protiv West Hama uputio samo jedan udarac prema vratima, za razliku od utakmice sa Swanseajem kada su to učinili 34 puta. West Hamovi dobro pripremljeni igrači, piše Sun, fizički su u potpunosti dominirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova pobjeda drži West Ham čvrsto na šestom mjestu te su samo na bod do Lige prvaka. Bilić, koji ne pokazuje nervozu, ima odličnu debitantsku trenersku sezonu u Premier ligi. Nije bio niti treći izbor vlasnika kluba kada su ga dovodili i neće dobiti bonuse ako završi ispod osmog mjesta. Za sada pozitivno odgovara na veliko pitanje je li sposoban nositi se s rigoroznim engleskim nogometom", zaključuje The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod naslovom 'Michail Antonio dao je nadu West Hamu za Ligu prvaka i otežao Tottenhamu pohod na naslov', Daily Mail piše da je Tottenham rijetko ovako bio nemoćan pod Pochetinhom ove sezone.

"Momčad Slavena Bilića savršeno je bila pripremljena s tri braniča u zadnjoj liniji, rano su zabili te su do kraja utakmice odigrali hrabro", piše Mail također napominjući kako je Liga prvaka udaljena jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/obNn

Također navode da Tottenham nije ima niti jednu priliku do poluvremena što je Bilićeva zasluga. "Njegova odluka da zaigra s trojicom otraga namučila je Spurse, što se već dogodilo ove sezone kada je Watford slično postavio igru. Kane je bio odsječen, a Eriksen nije imao prostora u veznom redu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavena Bilića već u subotu čeka novi izazov. West Ham gostuje kod njegove bivše momčadi Evertona pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ga tamošnji navijači dočekati.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo