ŠPANJOLCI PIŠU... /

Vatrenog čeka transfer karijere? Uskoro bi mogao u Juventus

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Od dolaska u Pamplonu u listopadu 2020., Budimir je ostavio značajan trag. U četiri godine nastupio je u 146 utakmica, postigao 51 pogodak i zabilježio šest asistencija

17.10.2024.
14:07
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Prema najnovijim informacijama iz Španjolske, jednom se Vatrenom potencijalno kuha novi transfer: Juventus bi mogao dovesti Antu Budimira u svoje redove već u zimskom prijelaznom roku. Talijanski klub traži podršku za svog glavnog napadača Dušana Vlahovića, a hrvatski se napadač ističe kao idealan kandidat za ulogu u sustavu koji zagovara trener Thiago Motta. Ovaj hrvatski napadač već nekoliko sezona briljira u Osasuni, gdje je stekao status jedne od ključnih figura kluba.

Image
REALU JE POTREBAN MENTOR /

Ancelotti zaratio sa sinom radi Modrića: Iskusni Talijan stao na Lukinu stranu

Image
REALU JE POTREBAN MENTOR /

Ancelotti zaratio sa sinom radi Modrića: Iskusni Talijan stao na Lukinu stranu

Od dolaska u Pamplonu u listopadu 2020., Budimir je ostavio značajan trag. U četiri godine nastupio je u 146 utakmica, postigao 51 pogodak i zabilježio šest asistencija. U tekućoj sezoni već je upisao četiri gola u devet utakmica, što svjedoči o njegovoj konstantnoj formi i važnosti za ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je trenutno jedan od glavnih oslonaca Osasune, Hrvat ima iskustva igranja u Italiji. Na početku svoje karijere igrao je za Radnik iz Velike Gorice i austrijski LASK, a kasnije je nosio dresove nekoliko talijanskih klubova. Posebno se ističu njegove epizode u Crotoneu, gdje je u 83 nastupa zabio 27 golova, i u Sampdoriji, gdje je također igrao, ali uz manje uspjeha. Pored toga, branio je boje klubova kao što su Inter Zaprešić, Mallorca, Lokomotiva i St. Pauli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač i dalje igra važnu ulogu u redovima Vatrenih za koje je nastupio 27 puta i postigao tri pogotka. Trenutno vrijedi oko pet milijuna eura prema Transfermarktu, a ugovor ga s Osasunom veže do ljeta 2027. godine. Unatoč svemu tome, ipak postoji nešto što bi ovog 33-godišnjaka moglo zadžati u Španjolskoj. Jedan od ciljeva koji Budimir može postići ove sezone je postati najbolji strijelac u povijesti Osasune. Trenutno je postigao 47 golova u La Ligi, a rekord kluba drži Sabino Andonegui koji je tijekom svoje karijere zabio 57 pogodaka za Osasunu. Ako nastavi u ovom ritmu, Budimir bi mogao srušiti taj rekord već do kraja sezone.

Uz to, Hrvat je već ostavio svoj trag u povijesti Osasune, s obzirom na to da je ove sezone, u utakmici protiv Barcelone, obilježio svoj 100. nastup u španjolskom prvenstvu za klub iz Pamplone. Njegova prosječna učinkovitost od jednog pogotka svake druge utakmice u La Ligi potvrđuje njegov status jednog od ključnih napadača lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo