susret u bakuu / 'Vatreni' vrijede 263, a 'Azeri' tek 15 milijuna eura

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema podacima portala transfermarkt, hrvatska nogometna reprezentacija vrijedi 262,75 milijuna eura, a naš idući suparnik Azerbajdžan tek 15,25 milijuna eura.

9.9.2019.
9:05
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometa reprezentacija do sada je odigrala tri utakmice protiv Azerbajdžana i pritom upisala dvije pobjede i remi uz razliku pogodaka 8-1.

U prvom susretu igranom 13. listopada 2014. u Osijeku ‘Vatreni’ su slavili 6-0, a strijelci su bili Andrej Kramarić (11), Ivan Perišić (34, 45), Marcelo Brozović (45+2), Luka Modrić (56-11m) i Rašad Sadigov (61-ag).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv Azerbajdžana hrvatska reprezentacija je tada prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede nakon što je u prva dva kola slavila protiv Malte (2-0) i Bugarske (1-0). Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su sjajno, posebice prvo poluvrijeme u kojem su zabili četiri gola.

Nažalost, uzvrat u Bakuu 3. rujna iduće godine nije ponudio dobre vijesti. Utakmica je završila 0-0, a Robert Prosinečki je nadmudrio Niku Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu domaćina. U idućem kolu ‘Vatreni’ su izgubili na gostovanju u Norveškoj, Kovač je dobio otkaz, a umjesto njega reprezentaciju je preuzeo Ante Čačić.

U posljednjem međusobnom susretu hrvatska vrsta je u ožujku ove godine teškom mukom slavila sa 2-1. Azerbajdžan je poveo golom Ramila Sejdajeva (19), no prije odlaska na odmor Borna Barišić (44) je uspio izjednačiti da bi pobjednički pogodak postigao Andrej Kramarić (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboj protiv Azerbajdžana Hrvatska je ušla kao apsolutni favorit, ali u prvih pola sata susreta to ničim nije opravdala. Svjetski doprvaci nisu uputili niti jedan udarac u okvir Azera, dok su gosti s Kavkaza imali dvije velike prilike od kojih su jednu i iskoristili za vodstvo. U nastavku susreta momčad Zlatka Dalića je uspjela pohvatati konce igre i okrenuti rezultat i tako otvoriti kvalifikacije pobjedom.

Zanimljivo, Azerbajdžan je u kvalifikacijama za EP 2016. vodio Robert Prosinečki, a sada je na njihovoj klupi Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji Brozović...

Prema transfermarktu najskuplji hrvatski reprezentativac je Marcelo Brozović koji je procijenjen na 50 milijuna eura. Ante Rebić je 'težak' 40 milijuna eura, a Mateo Kovačić 35 milijuna. Slijede Ivan Perišić (30), Luka Modrić (20), Nikola Vlašić (20), Dejan Lovren (20)...

U redovima Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević, najskuplji igrač je brazilski veznjak Richard Almeida koji je procijenjen na 1,6 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Maksim Medvedev vrijedi 1,3 milijuna eura, a napadači Mahri Emreli i Ramil Šejdajev po 1,2 milijuna eura. Slijede Kara Karajev (milijun), Emin Mahmudov (milijun)...


HRVATSKA - 262,75 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović - 50 milijuna eura

Ante Rebić - 40 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić - 35 milijuna eura

Ivan Perišić - 30 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić - 20 milijuna eura

Nikola Vlašić - 20 milijuna eura 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren - 20 milijuna eura  

AZERBAJDŽAN - 15,25 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Richard Almeida - 1,6 milijuna eura

Maksim Medvedev - 1,3 milijuna eura 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahri Emreli - 1,2 milijuna eura 

Ramil Šejdajev - 1,2 milijuna eura  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kara Karajev - milijun eura  

Emin Mahmudov - milijun eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo