VATRENI VEĆ SADA IMAJU RAZLOGA ZA SLAVLJE: / Čak i da izgube sve utakmice u kvalifikacijama, Euro nije izgubljen

Image
Foto: Marko Prpić/PIXELL

Vatrenima Euro gotovo sigurno ne može pobjeći

22.11.2018.
10:25
Marko Prpić/PIXELL
VOYO logo

Uoči ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo situacija je za hrvatska reprezentacija nalazi se u nikad boljoj situaciji. Čak i ako izgubi sve utakmice, od početne do zadnje, gotovo sigurno ima osiguran play-off. Dakle, ni s 0 bodova ne bi ostali bez šansi za Euro.

Liga nacija donijela je brojne promjene na planu kvalifikacija za Euro, jako je malo onih koji sa sigurnošću mogu reći kako razumiju tko i kako može osigurati plasman. A situacija s Hrvatskom najbolji je primjer te zavrzlame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta opcija ne vrijedi samo za Hrvatsku, svaka reprezentacija koja je igrala u Prvoj ligi, a potpuno sigurno vrijedi i za pobjednike skupina u ostalim rangovima. To je velika prilika za reprezentacije poput Makedonije i Kosova.

U Dublinu će se 2. prosinca izvući skupine, nositelji su određeni na temelju Lige nacija pa Njemačka, koja bi inače bila, nije među ekipama postavljenima u najjači pot. Kvalifikacije će se igrati u 10 skupina, pet s pet nacionalnih momčadi te jednako sa šest. Već se zna da će od A do D nositelji biti sudionici Final Foura Lige nacija Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugodna pozicija

Zbog završnice u lipnju imat će samo osam kvalifikacijskih dvoboja. Po dvije najuspješnije ekipe iz svake skupine idu na Europsko prvenstvo. To je 20 sudionika od ukupno 24. UEFA i FIFA u 2019. imaju deset termina, a onaj tko se nađe u skupini sa šest aktera neće igrati prijateljske susrete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednostavnom dvokružnom sastavu, u kojem se poravnati po bodovima rangiraju na temelju međusobnih susreta, dobit će se 20 sudionika Europskog prvenstva. Nakon toga će se po četiri najbolje reprezentacije unutar svakog ranga prethodno odigrane Lige nacija koje nemaju plasman boriti za još po jedno mjesto u doigravanju. Najjači razredi A, B, C, ali i najslabiji D, imaju po jednu poziciju u završnom turniru.

Hrvatska je Ligu nacija zaključila s devetim rejtingom pa je gotovo sigurno da bi u okviru ranga A bila među četiri za play-off jer je malo vjerojatno da čak pola, četiri od osam boljeplasiranih otpasti u kvalifikacijama, neće kroz taj primarni kanal osigurati Euro, pa bi im trebao popravni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da u A Ligi nacija nema dovoljno ekipa koje su bez vize za EP, u baražu bi im se priključili iz B Lige nacija. Tako bi Hrvatska i da potpuno krahira u kvalifikacijama, što je samo ružna teorija, zahvaljujući Ligi nacija imala još jednu šansu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo