VAHA SE VRATIO U SVOJ GRAD I ODRŽAO GOVOR KOJI DIRA RAVNO U SRCE: / Dalić, Baka i uglednici nisu mogli zaustaviti pljesak

Image
Foto: Screesnhot

Posebno emotivan u svom obraćanju bio je i legendarni Vaha.

15.5.2018.
9:41
Screesnhot
VOYO logo

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš i nekadašnji trener Dinama Vahid Halilhodžić vratio se nakon dugo vremena u Mostar, grad u kojem je stekao slavu i doživio neke od najljepših tzrentaka u karijeri. Razlog je bila dodjela nagrada Večernjakov pečat. Onu u kategoriji 'osoba godine' podijelila su je četvorica nogometnih stručnjaka rođenih u BiH. Uz Vahu to su hrvatski izbornik Zlatko Dalić te Mladen Krstajić i Vladimir Petković.

Izrazito emotivan u svom obraćanja publici bio je Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije 21 godinu došao sam na Rondo (kvart u zapadnom dijelu grada). Imao sam razgovore s dotičnim gospodinom (Jozo Pavković, glavni urednik Večernjeg lista BiH,) kojeg poznajem, puno cijenim i zahvaljujem mu se na pozivu, veličanstvenoj organizaciji. Ali nisam se bojao ovoga sastanka s vama, nego sam se bojao... Tu sam nekad stanovao. Bez obzira na to što sam puno vezan uz ovaj grad", govorio je vidno potreseni Vaha uz ogroman pljesak nazočnih.

https://www.dailymotion.com/video/x6jiykq

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka političarima

"Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti. Sva tri naroda moraju pronaći dijalog. Da se nađe blagostanje, da se nađe način suživota jer ova civilizacija to i traži. Čitav svijet to traži. Bilo je ružnih stvari, ali trebamo graditi mostove prijateljstva, razumijevanja. Dajte ovoj mladosti mogućnosti da radi. Ima puno lijepih i pametnih ljudi u ovoj državi. Ima puno dobrih, talentiranih sportaša koji promoviraju ovu državu širom svijeta i mi smo ponosni i na ovaj grad i na ovu državu. Ne dozvolite da ponovimo ono što smo doživjeli prije nekoliko godina, da se to više nikad u povijesti i životu ne ponovi", kazao je i nastavio.

"Sve ovo večeras što sam čuo... Jako sam ponosan što sam iz ovog grada, iz ove države i ja tu vidim dobru budućnost za daljnji suživot. A vama političarima - nađite taj kompromis jer je praštanje veličina jednog čovjeka, veličina jednog naroda i samo može biti jači u tom praštanju. Ja prvi opraštam iako neke stvari ne mogu zaboraviti. Nama je suđeno da živimo i radimo zajedno, da se veselimo. Da igramo nogomet, košarku ... jer to čitav svijet od nas traži. Ispričavam se na ovom sentimentalnijem i malo težem govoru. Nisam navikao ovako govoriti, ali večeras sam jako ponosan i zadovoljan. Hvala vam lijepa", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo