SLAVEN BELUPO – DINAMO 2-2: / Blijeda igra lidera ipak dostatna za bod, Budimir iz Rudeša ponio golgeterske navike

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Slaven Belupa i Dinama remizirali su u Koprivnici odigravši 2-2 u utakmici 33. kola Prve HNL.

4.5.2018.
19:35
PIXSELL
VOYO logo

U drugom dvoboju 33. kola Prve HNL vodeći Dinamo je dvaput hvatao zaostatak na gostovanju kod Slavena Belupa i na kraju uspio osvojiti bod odigravši 2-2 (1-1).

Pogotke za Koprivničane postigli su Mirko Ivanovski u 13. i Miloš Vidović u 68. minuti, dok su strijelci za Dinamo bili Mario Budimir u trećoj minuti sučevog vremena u prvom dijelu te Filip Benković u 87. minuti. Dinamo je tako povećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Rijeku na sedam bodova, jer su Riječani u petak poraženi na gostovanju kod Lokomotive sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je Hajduk s osam bodova zaostatka za Dinamom, ali uz utakmicu manje. Lokomotiva je preskočila Inter i sa 42 boda zasjela na peto mjesto, dok je Slaven Belupo sa 37 bodova ostao sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belupo je opasno prijetio

Koprivničani su protiv Dinama poveli u 13. minuti, nakon što je makedonski reprezentativac Mirko Ivanovski vješto izbjegao zaleđe te sam krenuo prema vrataru Dinama Livakoviću, zaobišao ga, potom driblingom izbacio još jednog Dinamovog obrambenog igrača te poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Izabranici Tomislava Ivkovića još su nekoliko puta opasno zaprijetili iz brzih kontranapada, ali nisu bili dovoljno precizni. S druge strane, ni Dinamovi napadači nisu uspjevali svladati Slavenovog vratata Markovića sve do posljednje minute sučevog vremena u prvom poluvremenu. Tada je Hajrović pokušao volejem pogoditi mrežu, nakon ubačaja s desne strane. Nije bio precizan, ali je idealno poslužio Marija Budimira na suprotnoj stativi, a ovaj je glavom poslao loptu u mrežu. Budimiru je to 14. pogodak u ovoj sezoni, ali prvih 13 postigao je u dresu Rudeša, iz kojeg je, nakon sporazumnog raskida ugovora, stigao u Dinamo kao slobodan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da će takav rasplet događaja pokrenuti izabranike Nikole Jurčevića, ali i u drugom poluvremenu je prvi gol postigao domaćin. Još jedan dobro izveden kontranapad vrlo precizno i vješto završio je Miloš Vidović u 68. minuti. Koprivničani su sva tri boda imali u rukama do 87. minute. Tada je, nakon ubačaja iz kuta, Filip Benković nadvisio sve igrače domaće obrane i preciznim udarcem glavom pogodio za konačnih 2-2.

Utakmicu na gradskom stadionu u Koprivnici pratilo je oko 2000 gledatelja, a sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BELUPO – DINAMO 2-2

90+7. minuta: KRAJ UTAKMICE. Završilo je 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: Dinamo se prebacio u napad i napada Slavenov gol sa svih strana...

90. minuta: Da, igrat će se sedam minuta nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Unatoč slaboj igri Dinamo je skoro zabio i treći put. Na ubacivanje danas borbenog Soudanija reagirao je Budimir, ali Međimorec je otklonio opasnost.

87. minuta: GOOOOOOL! Dinamo izjednačuje na 2-2. Benković je bio najviši u skoku nakon kornera kojeg je izveo Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Nešto više od pet minuta + sudačka nadoknada igrat će se još u Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: Kraća stanka zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak. Nešto ranije strijelac prvog pogotka Ivanovski ostao je u potrganom dresu. Prekršaj nije sviran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Pokušat će Jurčević do promjene rezultata stići promjenom igrača. Izašao je Lecjaks, u igri je (novi igrač Rome) Ante Ćorić.

Image
NET.HR DOZNAJE: /

Ante Ćorić odlazi u Romu! Donosimo detalje pregovora koji su trajali dva mjeseca

Image
NET.HR DOZNAJE: /

Ante Ćorić odlazi u Romu! Donosimo detalje pregovora koji su trajali dva mjeseca

68. minuta: GOOOOOOL! Slaven Belupo vodi 2-1, zabio je Vidović! Gavranović je na polovici terena izgubio loptu, a Dinamova obrana prespavala još jednu kontru domaćina. Vidović nije imao problema zatrestri mrežu Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64. minuta: Promjena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Dva napada domaćina, dvije prijetnje po gostujući gol. Prvo je Međimorec pucao preko grede, potom je Bouadla ponovio isto s vrha šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54. minuta: Hajrović je pokušao promijeniti rezultat s 20-ak metara iz slobodnog udarca. Ostaje 1-1.

50. minuta: Zasad bez značajnijih prilika u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog poluvremena! Dinamo slabiji u prvom dijelu, rezultat izjednačen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+3. minuta: GOOOOOOL! Dinamo je izjednačio na 1-1, a strijelac je glavom novoprodišli Budimir. Njegov prvi gol u dresu Dinama, četrnaesti ukupno u prvenstvu. Hajrović je asistent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Slaba predstava Dinama u prvom poluvremenu. Na ovaj način neće iskoristiti posrtaj Rijeke kod Lokomotive.

33. minuta: Dosta se toga dogodilo u posljednje tri-četiri minute. Prvo treba reći da Soudani djeluje nervozno što se ne vidi u smislu njegove slabije igre već u smislu reakcija prema suigračima (Budimir) i suparnicima. Kako bilo, bilježimo korner za Dinamo, potom i Livakovićevu obranu nakon dalekometnog pokušaja strijelca Ivanovskog.

29. minuta: Dinamo u prilici preko Soudanija, ali obrana Slavenovog vratara Markovića.

23. minuta: Nakon što su uvodne minute protekle u znaku Dinamove kontrole igre (ne i prilika), sad se definitivno može reći da zagrebačka momčad igra podređenu ulogu u ovoj utakmici. Slabo to izgleda, ono što pokazuje Jurčevićeva momčad.

19. minuta: Ponovno su Rrahmani i Benković propustili dobro reagirati pa je Slaven Belupo zaprijetio preko Davida Arapa. Livaković diže loptu preko grede.

12. minuta: GOOOOOOL! Slaven Belupo vodi 1-0, strijelac je Ivanovski. Dojam je da su braniči maksimirskog sastava malo zaspali kad je dubinsku loptu poslao Vidovića, a prihvatio je Ivanovski. Benković i Rrahmani nadali su se da će sudac svirati zaleđe, Ivanovski je to iskoristio da se driblingom riješi Livakovića i poentira za domaćina.

12. minuta: Dobra prilika za Dinamo, ali ništa od promjene uvodnog rezultata. Hajrović je ubacio iz kuta na Rrahmanijevu glavu, no Marković šalje loptu u novi korner za goste.

5. minuta: Dinamo je zagospodario travnjakom.

1. minuta: Započela je utakmica! Nakon poraza Rijeke kod Lokomotive iznimno važna za Dinamo koji eventualnom pobjedom može doći na korak do naslova.

19:50 - Do početka utakmice još je desetak minuta.


Nikola Jurčević ponovno ima problema sa slaganjem početne postave, ipak ne tako velikih kao što je to bio slučaj u prošlom kolu kada je Dinamo ugostio Rijeku u susretu u kojem su debitirala četvorica igrača. Ovaj put bez Sose i Ćorića, ali s novoprodišlim Budimirom od prve minute.

"Sigurno nas čeka jako teška utakmica. Slaven Belupo je u zadnje vrijeme u vrlo dobroj formi, pokazali su to protiv Hajduka kad su igrali 0-0. Očekujemo tešku i tvrdu utakmicu, uz protivnika koji će biti orijentiran na defenzivu uz kontranapade. Međutim, mi imamo veliki motiv, približava se kraj prvenstva i želimo osigurati titulu što prije, i tražimo tri boda u Koprivnici", najavio je ogled Jurčević.

"Želja mi je od Slavena Belupa stvoriti momčad koju će svi respektirati, bilo da igra kod kuće ili u gostima. Igramo protiv vodeće momčadi prvenstva, jako smo motivirani i očekujem jednu kvalitetnu utakmicu. Analizirali smo Dinamo koji u svojim redovima ima odlične individualce, no mislim da ćemo im se uspješno suprotstaviti”, izjava je stratega domaće momčadi Tomislava Ivkovića u najavi ogleda.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo